Jaume Font, candidat d'El Pi a les estatals

La formació situa al seu president com a cap de cartell al Congrés per mirar d'obtenir un diputat a Madrid

El president d'El Pi, Jaume Font, serà també el cap de cartell de la formació a les properes eleccions estatals. Font, que repetirà com a candidat després de ser-ho també a les autonòmiques del passat maig, ha estat elegit aquest dimarts de forma unànime per l'Executiva de la formació com a cap de llista al Congrés dels Diputats per Balears.

Amb la designació de Font, El Pi cerca un cop d'efecte per aconseguir, per primer pic, que Balears tengui un diputat a Madrid que no sigui ni del PP ni del PSOE. Per fer-ho situa al seu millor cartell al capdavant de la llista al Congrés.

Font, que a més de ser el president d'El Pi també és el seu portaveu al Parlament, tendrà la complicada missió de situar a la seva formació en un aparador amb avantatge mediàtic de marques estatals, però quan PP i PSOE han perdut la seva tradicional preponderància en aquests comicis. Haurà de superar també a les enquestes que, com ja va passar en les autonòmiques, tampoc atorguen representació a El Pi en aquests comicis.

Amb l'elecció de Font, només queda el PP per decidir qui serà el seu cap de llista, una decisió que prendrà aquest dimecres la Junta Insular del PP de Mallorca. Aquest òrgan del PP, format per més de 160 persones i amb un important pes de la Part Forana, haurà de triar entre nou candidats, tot i que els dos que tenen opcions són l'exbatle de Palma, Mateu Isern, i l'extinent de batle de Palma, Álvaro Gijón, que també és diputat i regidor.