El PI defensa la seva esmena sobre el nivell 33: "No hem d'hipotecar els diners de la Comunitat per quatre vots"

La formació regionalista assegura que l'actual suspensió del complement polític pot dur a reclamacions judicials i indemnitzacions

Proposta per les Illes (El PI), ha defensat avui la seva esmena als pressupostos per congelar "el sou dels beneficiaris del complement 33 fins que quedi absorbit i desaparegui" com una "forma responsable" d'eliminar el plus que cobren funcionaris per haver estat alts càrrecs polítics.

Segons el parer del partit regionalista, la suspensió retroactiva del complement implica "d'una banda que es pugui recuperar en un futur i per l'altre que els afectats puguin reclamar per via judicial", ja que aquest concepte retributiu està "reconegut per llei". "No hem d'hipotecar els diners de la Comunitat per quatre vots", ha dit a través d'un comunicat el líder del PI, Jaume Font, que tem que les indemnitzacions puguin suposar un cost més alt que el que el Govern pretén estalviar.

El partit de Font, juntament amb Podem, va presentar una esmena als pressupostos en la qual proposava crear un complement transitori "que absorbirà i deixarà congelat el nivell 33", de manera que qui ho percebi no es beneficiarà dels increments progressius del plus de destinació, per la qual cosa a mitjà termini el seu salari s'equipararà amb el de funcionaris amb igual categoria i antiguitat. Recorda el PI que "el nivell 33 no és un complement il·legal ni es cobra de forma indeguda, sinó que es va reconèixer conforme a una llei vigent en aquell moment i aquells que ho cobren podran reclamar-ho en els jutjats, amb raó".