Pastor demana que el Consell assumeixi abans d'un any les competències en turisme

El Pi va registrar dilluns passat una moció per exigir l'agilitació del traspàs de competències

El portaveu d'El Pi en el Consell de Mallorca, Antoni Pastor, ha defensat avui la figura de la institució insular "com a peça clau de l'autogovern" i ha demanat que en el termini d'un any aquest organisme assumeixi les competències en turisme.

Pastor demana en una nota de premsa als partits que governen en el Consell (MÉS, PSIB i Podem) que "passin de les paraules als fets" i compleixin el que dicta l'Estatut d'Autonomia "quant al traspàs de competències", ja que considera que aquest procés ha de començar "tan aviat com sigui possible". Per això, El Pi va registrar dilluns passat una moció en la qual sol·licita que el Consell de Mallorca assumeixi la "potestat en turisme" en un any.

"Des de la seva constitució, El Pi ha defensat els consells insulars com a peces clau de l'autogovern. Tant Mallorca com Menorca, Eivissa i Formentera tenen personalitat pròpia i suficient entitat com per tenir institucions fortes i dotades econòmicament", indica Pastor. Segons el portaveu, es viu un procés de recentralització, en el qual "l'Estat pretén buidar de contingut i identitat les comunitats autònomes", per la qual cosa és el moment que es potenciïn els òrgans de representació.

El + vist

El + comentat