El Pi demana al Govern que aclareixi si internalitzarà els informatius d'IB3

El grup regionalista interpel·larà l'Executiu sobre el seu projecte per a IB3 i li retraurà que se centri en el canvi de director general de l'ens sense parar esment a qüestions més rellevants

Proposta per les Illes (El Pi) demanarà demà al Govern balear que aclareixi si internalizarà els informatius de la radiotelevisió autonòmica IB3, elaborats actualment per empleats d'una productora la concessió de la qual finalitza el febrer de 2016.

El grup regionalista interpel·larà l'Executiu en el ple del Parlament sobre el seu projecte per a IB3 i li retraurà que se centri en el canvi de director general de l'ens sense parar esment a qüestions més rellevants, com la possibilitat que els informatius els elaborin treballadors de la radiotelevisió mateixa. "Fa cinc anys el PSIB va presentar una llei, es va consensuar i ara ja no serveix", ha recordat el líder d'El Pi, Jaume Font, en la presentació de la seva interpel·lació.

"Abans de nomenar un nou director, El Pi defensa que ha d'haver-hi moltes decisions preses; entre aquestes, s'ha d'assumir una plantilla pròpia", subratlla El Pi. A més, Font ha defensat que IB3 hauria d'estar adscrita a la Conselleria d'Indústria, no a la de Cultura, perquè l'ens públic hauria de servir per promocionar la producció pròpia i fomentar la indústria audiovisual balear.