El Pi veu un "despropòsit" fer una consulta sobre la data de la Diada

La formació regionalista considera que "el debat no és al carrer" i que només serviria per "desviar l'atenció de temes més importants"

El portaveu d'El Pi al Consell, Antoni Pastor, ha titllat la idea del govern insular de convocar una consulta per decidir la data de la Diada de Mallorca de "despropòsit i manca de respecte envers la institució". Pastor ha expressat el seu malestar per la proposta, “que l’únic que fa és banalitzar el significat polític i històric d’aquesta cambra. El que s’ha de fer és promocionar-la, que els ciutadans sàpiguen quina és la seva funció i transcendència. Només així la Diada arrelarà. Com volen demanar als mallorquins que decideixin sobre una institució que ni coneixen ni se senten com a pròpia?”.

El Pi considera que “a dia d’avui aquesta polèmica no és al carrer. Prèviament a fer consultes, hi ha d'haver propostes fonamentades, informació i un debat aprofundit sobre el tema. Les consultes són coses serioses, que no es poden improvisar, ni tampoc poden ser una eina per esquivar temes conflictius. El poble elegeix els governs per governar, no per llevar-se problemes de sobre. El que ha de fer el Govern és parlar sobre quin model de Consell volen”.

Pastor ha explicat que "l’únic que s’aconseguiria amb aquesta mesura seria desviar l’atenció de temes més importants i desprestigiar el Consell insular, una cambra que segons l’Estatut d’Autonomia és el màxim òrgan executiu de l’illa".

El + vist

El + comentat