El Pi demana que es consensuï amb pescadors i empreses l'ampliació del Parc Natural de Cabrera

La formació regionalista dóna suport a la decisió però critica que "al Govern li han perdut les formes ja que els afectats han de donar la seva opinió"

El PI ha demanat avui al Govern balear que, abans de sol·licitar al Govern central l'ampliació del Parc Natural de Cabrera, consulti el projecte amb els afectats.

En un comunicat, el partit liderat per Jaume Font considera pertinent que opinin les confraries de pescadors, les empreses d'embarcacions recreatives, el sector de la pesca recreativa i els ajuntaments de Palma i Ses Salines, que han de conèixer i formar part d'un pla de negociació de l'ampliació del parc de Cabrera abans de presentar el projecte a Madrid.

El PI és conscient de la necessitat històrica de protegir hàbitats amb espècies en perill, però creu que "al Govern li han perdut les formes ja que els afectats han de donar la seva opinió i consensuar aquest pla amb l'executiu balear. En aquest sentit, aquest partit està elaborant una iniciativa que presentarà en el Parlament balear per consensuar aquesta ampliació. El PI recorda que al seu programa electoral figurava l'ampliació del parc.