El Pi proposa que l'Estat fomenti el català i derogar la LOMQE

Proposta per les Illes (el PI) vol que l'Estat fomenti l'ús i aprenentatge de totes les llengües oficials, que hi hagi més recursos perquè el català, basc i gallec es puguin estudiar en el màxim d'Escoles d'Idiomes de tota Espanya i que puguin utilitzar-se normalment en el Senat.

Són algunes de les propostes de cara a les eleccions generals del 20 de desembre que ha presentat avui el candidat al Congrés Jaume Font en una jornada dedicada a la cultura, celebrada en el Monestir de la Real. Aquestes propostes que portarà a les Corts Generals si resulta triat es basen en la voluntat de "deixar clar és que la cultura ha de ser un element de cohesió territorial". "Davant l'Espanya uniforme que ens volen imposar els partits estatals, el PI creu en el diàleg i el consens, en un país cohesionat i respectuós amb la diversitat i per això és fonamental que l'Administració Central s'impliqui en la protecció i el foment de totes les llengües pròpies", ha dit Font.

El PI proposa que l'Estat fomenti l'ús i aprenentatge del català, el basc i el gallec i que aporti recursos perquè s'ensenyin a les Escoles Oficials, així com que s'augmenti la promoció en l'exterior de les llengües i cultures del país mitjançant els instituts Cervantes i Ramon Llull. Que es puguin utilitzar tots els idiomes oficials en el Senat i potenciar l'ús de català, basc i gallec en la televisió i la ràdio públiques (RTVE) bé mitjançant desconnexions o amb canals específics, amb altres propostes del PI.

Font inclou també al seu programa electoral de cara al 20D la derogació de la LOMCE i l'aprovació d'un nou marc legislatiu respectuós amb les competències de les Comunitats Autònomes perquè considera que "l'educació és un tema delicat i no es pot actuar amb presses, com han fet governs anteriors, aprovant lleis sense consens". "És necessària la col·laboració de tots, especialment la dels professionals, per dissenyar l'Educació que volem per als nostres fills", ha dit Font, que ha demanat amplitud de mires en la legislació educativa, qui ha esmentat l'exemple a seguir de Finlàndia que és el model del PI.