El Pi proposa recuperar les dues setmanes de rebaixes

La formació regionalista presentarà una modificació de la Llei del comerç perquè es vol revertir la liberalització del calendari de promocions perquè, critica, "s'estan diluint i desincentiven el consum"

El Pi vol recuperar les dues setmanes de rebaixes a l'any, tal com es desenvolupaven abans de la liberalització del calendari, aprovada el 2013. La formació regionalista considera que amb el model actual "s'estan diluint i desincentiven el consum i ha repercutit en les vendes dels comerciants", i proposa tornar a l'anterior amb una modificació de la Llei del comerç, que han presentat avui.

El partit de Jaume Font ha presentat una proposició no de llei per demanar la modificació de la Llei de comerç de les Illes Balears, perquè considera que no va ser prou ambiciosa en la defensa d’un model de comerç de proximitat. A més de revertir la liberalització del calendari, que segons ha explicat "ha repercutit en les vendes dels comerciants", han proposat altres reformes en el calendari del comerç.

En aquest sentit, la formació regionalista proposa que el màxim de festius i diumenges d’obertura comercial autoritzada passin a ser de 10 dies a l’any per a comerços de més de 300 metres quadrats i que el màxim d’hores setmanals d’obertura en dies feiners s’estableixi en 72 hores en la mesura que la doctrina del Tribunal Constitucional doni marge per fer-ho.

També vol que s’introdueixin millores per lluitar contra la venda ambulant il·legal com el decomís immediat de la mercaderia, “que ajudaria a desactivar aquesta activitat”, o la facultat dels ajuntaments de sancionar aquestes actuacions. “És una manera de lluitar de manera més eficaç contra aquesta xacra”, han dit.

Moratòria a grans superfícies

El Pi entén que com que hi ha un compromís de la presidenta del Govern que en un termini d’aproximadament un mes es farà la moratòria, “no és necessari incloure-la dins la proposició no de llei. Si no fos així, ha explicat el diputat Josep Melià, “sí que durem a terme altres iniciatives, perquè la moratòria per a les grans superfícies és un dels nostres cavalls de batalla”. En aquest sentit, el diputat i portaveu del grup, Jaume Font, ha afegit que “creim que es farà una moratòria de manera imminent, si no, el Govern perdria tota la credibilitat”.