Política 18/12/2015

Chacón: "Vull que Catalunya voti, però que voti acord, no ruptura"

Defensa que el PP s'apuntarà a la reforma constitucional quan estigui a l'oposició. Branda el tripartit català com a exemple d'eventuals acords per desallotjar el PP de la Moncloa

M.colomer
2 min
Pedro Sánchez i Carme Chacón / ACN

BarcelonaActe de fe de la candidata del PSC a les eleccions espanyoles. Carme Chacón ha considerat aquest divendres al matí que el PP s'acabarà sumant a la reforma federal de la Constitució quan estigui a l'oposició. "El PP arribarà tard a la reforma constitucional, però des de l'oposició les coses es veuen diferents". En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', Chacón ha defensat que Catalunya ha de poder votar. Això sí, votar "un acord", no la ruptura amb Espanya. "Vull que Catalunya voti, però que voti un acord, no la ruptura", ha etzibat, en referència a un referèndum en què es pugui votar una eventual reforma constitucional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Catalunya s'està podrint econòmicament i socialment per aquesta paràlisi, i això ha d'acabar", ha asseverat la candidata dels socialistes catalans a les eleccions espanyoles de diumenge, que ha responsabilitzat l'independentisme de la situació que viu el país. Chacón, que ha advertit que l'única possibilitat de canvi a Espanya és que Pedro Sánchez governi. I ha brandat els tripartits de Catalunya com a exemple d'eventuals acords postelectorals a Espanya per desallotjar el PP de la Moncloa. Perquè a criteri de la candidata i exministra, "el problema no és Espanya, és el PP". Això sí, ha considerat que la sentència del TC contra l'Estatut tenia una lectura positiva des del moment que va tombar part dels recursos dels populars.

L'esgotament de l'Estat de les autonomies

Per la candidata dels socialistes catalans, "tothom és conscient que cal un nou pacte d'Estat per a la convivència, perquè l'estat de les autonomies està esgotat". Per ella el nou pacte passa per la reforma federal de la Constitució. Perquè a diferència del Canadà, diu, a Espanya les normes deixen clar que no es pot fer un referèndum d'autodeterminació: "El Canadà va aprovar una llei de claredat i de suficiència perquè el Suprem deia que [l'autodeterminació del Quebec] no està en les normes, però tampoc deixa d'estar en les normes. Nosaltres tenim la Constitució que diu que Catalunya sola no pot decidir les fronteres d'Espanya".

stats