Sánchez-Camacho maquilla amb la victòria estatal els resultats obtinguts a Catalunya

La número tres de la llista del PPC per Barcelona al 20-D, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat que han obtingut "els resultats esperats" i que "el mapa polític a Catalunya mostra una situació fragmentada"

La número tres de la llista del PPC per a les eleccions generals, Alícia Sánchez-Camacho, ha destacat la victòria del PP a l'Estat i ha insistit en què "es respectin les regles del joc democràtic i que el PP pugui formar govern", ja que "és el que ha volgut la majoria dels espanyols". En aquesta direcció, Sánchez-Camacho ha apuntat que el partit espera que es formi "un govern estable, responsable i que no posi en risc la sobirania nacional de tots els espanyols".

Amb el cap de llista, Jorge Fernández Díaz, a Madrid per donar a conèixer els resultats electorals en la seva condició de Ministre d'Interior, Sánchez-Camacho ha valorat els resultats obtinguts. Tot i la davallada de més de la meitat dels escons obtinguts els passats comicis -han passat d'11 diputats a només cinc- i de la davallada de gairebé quatre milions de vots a nivell estatal, Sánchez-Camacho ha excusat els resultats obtinguts amb les expectatives generades a partir de les enquestes prèvies: "hem obtingut els resultats esperats. De fet, els millors que es preveien a les enquestes més favorables".

En aquesta direcció, la popular ha advertit que el PPC ha obtingut els mateixos diputats que Ciutadans. Ho valora de manera positiva ja que Ciutadans "aspirava a ser la primera força política a Catalunya". A més a més, Sánchez-Camacho ha recalcat que " el mapa polític a Catalunya mostra una situació fragmentada i molt variable" i que també han tret els mateixos diputats a Barcelona que ha tret Democràcia i Llibertat.

Satisfacció i esperança després del sondeig

El líder del PP al Parlament de Catalunya, Xavier García Albiol, ha valorat de manera positiva els resultats donats pels  sondejos a peu d'urna tant pel PP com pel PPC -entre cinc i sis diputats a Catalunya i entre 114 i 118 en tot l'Estat- per aquestes eleccions generals. En aquest sentit, García Albiol ha assenyalat que el partit es troba " esperançat" i que veuen les dades conegudes " amb certa satisfacció".

En relació als resultats obtinguts a Catalunya, Albiol ha destacat que "més enllà de la candidatura que hauria guanyat, la resta estaria en un ventall molt estret". En aquesta direcció, el popular ha enviat un missatge a aquells "que pensaven que el PP quedaria marginat, fora de lloc", recordant-los que, segons els resultats del sondeig i les impressions dins del partit, que la presència del PP és important i que es troben "frec a frec" amb Democràcia i Llibertat. Malgrat tot, finalment han acabat amb tres escons més que la formació encapçalada per Francesc Homs.

Albiol ha volgut destacar també l'alta participació en aquests comicis. De fet, ha dit que " s'ha demostrat que a Catalunya, Espanya i la política espanyola importen", ja que  la participació ha pujat molt respecte l'any anterior i a la mitjana estatal.

Pel que fa als resultats generals, García Albiol s'ha mostrat content que el PP hagi guanyat les eleccions "en un context molt complicat". En aquesta direcció, Albiol ha apuntat que encara falta veure "la magnitud d'aquesta victòria", recordant que encara queda molta nit per endavant. El líder del PP al Parlament, que tanca la llista del PPC al Congrés, ha posat èmfasi en aquest aspecte, advertint que en determinades circumscripcions "podran fer un resultat determinant a favor d'un partit o altre".

Per la seva banda, Fernández Díaz ha destacat aquest diumenge al matí després de votar que aquestes són les eleccions més importants des que es va aprovar la Constitució el 1978.