'No passaran!': Les reaccions a l''¡A por ellos!' d'Albiol

Miquel Iceta qualifica l'expressió del líder del PP de "llenguatge de taverna"

El líder del PP català, Xavier García Albiol, que comença la campanya amb unes enquestes que no li són gaire favorables, va decidir tancar la seva primera intervenció, ahir, dilluns, a la Sala Bikini amb un "!A por ellos!" que recorda els crits amb què alguns ciutadans acomiadaven la Guàrdia Civil quan es van desplaçar a Catalunya amb motiu del referèndum de l'1 d'octubre. Una expressió que ha estat força criticada entre els altres candidats.

Fins i tot les formacions polítiques amb qui Albiol vol consensuar un nou govern han desaprovat el seu crit de mobilització. La candidata de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha dit que ella mai "ha faltat al respecte als independentistes": "No tinc ni idea del que ha dit el senyor Albiol però crec que qui lideri l'alternativa de govern ha de tenir una sensibilitat que no tothom té".

El socialista Miquel Iceta també ha criticat el llenguatge del líder del PP: "Hi ha llenguatges i formes que no són pròpies d'una campanya, sinó d'una taverna". Iceta ha advertit que la campanya ha de servir per contrastar propostes i no per lliurar una "lluita partidista acarnissada".

"Per als qui encara són privats de llibertat"

"Davant l''a por ellos' farem valer el 'no pasaran'", ha assegurat l'alcalde d'Argentona i candidat de la CUP pel 21-D, Eudald Calvo. Les mateixes paraules que ha utilitzat el número 5 de la CUP per Barcelona, Jordi Salvia, a través de Twitter:

El conseller Jordi Turull, que ahir va sortir de la presó d'Estremera, durant la roda de premsa que ha ofert amb Josep Rull, no ha passat per alt tampoc el crit d'Albiol: "Uns fan campanya amb el crit '¡a por ellos!'. Nosaltres la farem dient 'per a ells'; per als que encara són privats de llibertat.

El crit "¡a por ellos!" entomat per Albiol també ha estat comentat a la xarxa. El sociòleg Salvador Cardús ha dit:

El primer tinent d'alcalde de Badalona, el republicà Oriol Lladó, ha demanat "disculpes" pel seu conciutadà:

L'escriptora i candidata d'ERC Jenn Díaz ha definit el crit d'Albiol com a "indecent":

21D

Més continguts de

La veu del poble