El jutge Llarena no permet que Jordi Turull es renovi el passaport

El conseller va anar a renovar-se'l en una la comissaria de la Policia Nacional l'endemà de sortir de la presó perquè tenia cita acordada prèviament

Europa Press
1 min
El conseller Jordi Turull a la porta de l’Audiència Nacional dijous passat.

BarcelonaEl conseller Jordi Turull va voler renovar el passaport hores després de quedar en llibertat en una comissaria de la Policia Nacional de Barcelona. El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, informat de la petició, l'ha rebutjat i ha recordat la situació processal provisional de Turull, segons han informat fonts jurídiques a Europa Press.

La Comissaria Especial del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), de l'Audiència Nacional i del Tribunal Suprem va rebre una trucada de l'inspector en cap de la Prefectura de Servei del DNI de Barcelona per informar-lo que Turull havia demanat la renovació del passaport perquè havia caducat.

Turull va quedar en llibertat provisional aquest dilluns, 4 de desembre, per decisió del jutge Llarena, que entre les mesures cautelars fixades després d'acordar-ne la llibertat incloïa l'entrega del passaport i la prohibició d'abandonar el territori nacional, a més de l'obligació de comparèixer periòdicament en un jutjat que fos segons la seva conveniència.

Les fonts citades expliquen que el jutge va ser informat que Turull va presentar un escrit aquest 5 de desembre en què confirmava que tenia cita prèvia expedida per la comissaria de Barcelona-Trafalgar per renovar el passaport.

Després de ser avisat, el magistrat ha dictat una providència amb data d'aquest dijous, 7 de desembre, segons les mateixes fonts, en què recorda que en la seva interlocutòria d'excarceració havia consignat la retirada de passaport de tots els exmembres del Govern com a mesura cautelar després d'acordar-se'n l'excarceració.

stats