12.000 persones es manifesten a Barcelona en defensa de la Constitució

"Puigdemont, a la presó" ha tornat a ser un dels càntics més sentits a la concentració

Fins a 12.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat aquest dimecres per la Via Laietana de Barcelona , convocades per l'entitat Moviment Espanya i Catalans, una concentració que s'ha convertit en un acte a favor de la unitat d'Espanya i una crida a votar les forces constitucionalistes. Tot i així, l'únic presidenciable que ha secundat la manifestació ha estat el candidat del PP, Xavier Garcia Albiol.

El PP, PSC i Ciutadans celebren per separat el dia de la Constitució a Catalunya

El líder del PP s'ha situat just darrere de la pancarta de la capçalera, que portava per lema "Constitución Española: la ley de todos. Con la Constitución, por la concordia". Així, ha demanat que el govern que es formi després del 21-D respecti la Constitució. "A partir del dia 21 hem de donar continuïtat a aquesta manifestació i a l'aplicació de l'article 155 per part del Govern de Mariano Rajoy que ha possibilitat que aquells que intentaven portar a terme un cop a l'Estat no se surtin amb la seva", ha dit en una atenció als mitjans al mig de la manifestació. Per a ell, aquest any és més important que mai celebrar l'aniversari de la Constitució, perquè significa "la democràcia, la llibertat i la convivència".

A banda d'Albiol, del PP també hi ha participat la seva número dos per Barcelona, Andrea Levy, i el líder del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, així com el portaveu de Ciutadans a Barcelona, Paco Sierra. 

Com en les anteriors manifestacions unionistes, els manifestants han entonat càntics com "Puigdemont a presó", "Catalunya és Espanya" o "No som fatxes, som espanyols". La marxa ha discorregut pacíficament des de la Plaça Urquinaona fins la plaça Sant Jaume, baixant per la Via Laietana, amb banderes espanyoles i també de catalanes, i amb pancartes on s'hi llegia lemes com "Aïllar-se és empobrir-se", "Golpistes feixistes" o "Minoria colpistes, feixistes". 

Davant de la prefectura superior de la Policia a la Via Laietana, la capçalera de la manifestació s'ha aturat i s'ha corejat "Aquesta és la nostra policia", i també s'ha cantat l'himne d'Espanya. 

En arribar a la plaça Sant Jaume, els crits de "Puigdemont, a presó" s'han identificat. El president de l'associació Empresaris de Catalunya, Josep Bou, s'ha dirigit als assistents per dir-los que "mai us treguin l'orgull de ser catalans i pertànyer a la millor pàtria que un català pot tenir: Espanya".

21D

Etiquetes

Més continguts de

La veu del poble