Les propostes en sanitat passen per augmentar la inversió

Atenció primària Implementar un nou pla per reduir el temps d’espera i la gent afectada. Incrementar el pes pressupostari del sistema d’atenció primària del 16% al 20% i dotar de més autonomia els equips professionals.

Reformes Creació d’un nou hospital al Garraf i remodelació de la Vall d’Hebron i el Clínic (Barcelona), el Joan XXIII (Tarragona), el Josep Trueta (Girona) i els de Viladecans i Blanes. Desplegar la llei d’universalització de la salut és el pla estratègic.

Inversió Fer de la salut un dret universal i no un negoci. Recuperar en un sol mandat els 1.500 milions d’euros de les retallades. Garantir les visites per cita prèvia en menys de 48 hores i garantir l’accés al dentista.

Llistes d’espera Fer un “pla de xoc de temps màxims d’espera” a la sanitat per garantir la igualtat de la població en aquest aspecte. També proposen reformar l’atenció primària per dotar-la de “més capacitat i autonomia”.

Revertir les retallades Reobrir els centres sanitaris tancats “injustament”. Informar els pacients del seu lloc a les llistes d’espera amb transparència. Introduir indicadors de qualitat actualitzats i d’accés públic.

Mútua Que es pugui desgravar el 20% de la mútua privada en el tram autonòmic de la declaració de la renda. Pla de reordenació de les urgències i una partida extraordinària per a la seva descongestió.

100% pública Aposta per una sanitat de titularitat i gestió pública al 100% per garantir-ne l’accés universal. Aturar les privatitzacions, reduir les llistes d’espera i aprovar una llei d’universalització de l’assistència sanitària.

21D

Etiquetes

Més continguts de

La veu del poble