La victòria independentista, a les portades de la premsa internacional

Els diaris estrangers destaquen la majoria nacionalista però també la "Catalunya dividida"

Els resultats de les eleccions catalanes s'han fet un lloc a moltes portades de la premsa internacional, començant per tots els diaris belgues, però també a la premsa francesa, italiana, britànica i alemanya.

La majoria destaca la victòria dels partits independentistes i la derrota de Mariano Rajoy, tot i que també és recurrent la idea de la "Catalunya dividida" que es desprèn de la victòria de Cs. Us deixem un recull de les principals portades internacionals, començant per l'únic que li dedica la portada sencera, el diari independentista escocès 'The National':

'The National' (Escòcia): "Sí! Catalunya dona la majoria als partits proindependència contra tot pronòstic i a l'aposta de Rajoy li surt el tret per la culata"

'Corriere della sera': "A Espanya vencen els separatistes". "Puigdemont: 'Derrota de Madrid'. Els unionistes de Cs, primera força"

'Franffurten Allgemeine': "Els separatistes s'emporten la majoria" (en una mitja columna a l'esquerra de la portada)

Portades de la premsa belga:

'Le Soir': "Catalunya, sempre dividida en dos". "El partit unionista Cs va al capdavant de l'escrutini, però els independentistes disposen d'una curta majoria"

'De Standaard': " Rajoy aposta i perd". " Amb tots els vots comptabilitzats, els separatistes ja tenen la majoria al parlament català. El Partit Popular és el gran perdedor"

'De Tijt' (EL Temps): "Els nacionalistes catalans camí de la majoria"

'L'Echo'. "Victòria dels independentistes a les eleccions catalanes"

Portades de la premsa francesa:

'Le Figaro': "Eleccions a Catalunya: el xoc independentista. La victòria dels separatistes torna a submergir Espanya dins la crisi"

'La Dépeche': "Catalunya: majoria independentista"

'Le Télégramme': "Catalunya sempre dividida"

'Le Monde': Puigdemont o "la diagonal d'un boig de l'independentisme" (portada prèvia al tancament de col·legis i escrutini)

'The Times', en un breu a la seva portada abans de l'escrutini: "Pujada a les eleccions catalanes: els separatistes tenien previst guanyar en unes eleccions anticipades amargament confrontades, segons les enquestes a peu d'urna que té repercussions a Espanya"

21D

Més continguts de

La veu del poble