Les gravacions i el Brexit protagonitzen l'acte final de campanya del PP

Fernández Díaz creu que "cal aprendre" d'Units Podem amb la concentració del vot

Núria Martínez
2 min
El candidat popular, en l'acte final de campanya

BarcelonaDe passar de ser un partit amb un interès informatiu reduït a Catalunya, a ser l'ull de l'huracà. Les gravacions publicades dimarts al diari Público s'han convertit en les protagonistes indiscutibles de la campanya del PP, que ha quedat tacada per la conspiració del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso. Tant és així, que fins i tot a l'acte final de campanya –que s'ha fet sense militants i de manera virtual–, Fernández Díaz ha tret el tema estrella 'motu propio' tot just començar.

"Ha sigut una campanya molt singular i diferent. D'entrada perquè són les primeres eleccions que es repeteixen. Després perquè ha passat un fet delictiu i antidemocràtic", ha dit. Tal com ha anat repetint al llarg d'aquesta setmana, el ministre ha denunciat que no hi ha hagut cap partit que hagi condemnat la gravació, "en un context en què s'està parlant de qualitat democràtica". "Estan fent al joc a qui ha comès el delicte", ha reivindicat.

El Brexit, un filó

Conscients que la sortida del Regne Unit de la Unió Europea genera intranquil·litat, el ministre ha volgut posicionar el PP com el partit que farà que tot segueixi igual. "Espanya està en condicions d'afrontar-ho amb serenitat, però això se'n pot anar en orris si no governa el PP", ha defensat, i ha afegit que "les altres opcions són incerteses i inseguretats".

Fernández Díaz ha aprofitat l'acte per demanar la concentració del vot al PP. "Els vots de C's a Lleida es van perdre", ha apuntat, i ha tornat a recordar als votants d'Unió que el vot en blanc anirà cap a En Comú Podem". Precisament, el ministre ha considerat que "cal aprendre" d'Units Podem perquè han entès que cal concentrar el vot. "Els radicals s'uneixen, ells han interpretat bé els resultats i la llei electoral i s'han adonat que la unió fa la força", ha expressat.

Tot i haver protagonitzat la polèmica de la campanya, els populars esperen recuperar gran part dels vots de C's i, ara sí, recuperar les cadires del govern.

En defensa dels no-experiments

"En política no es poden fer experiments". Aquest és el missatge que ha transmès la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, després de saber els resultats del referèndum del Brexit. "Em preocupa que un govern extremista i radical a la grega o a la veneçolana ens portaria a la sortida d'Europa", ha assegurat.

"Els experiments en política tenen un preu i un cost, i per això és important votar el PP", ha reivindicat, i ha afegit que en un moment com l'actual "no es pot deixar el govern en mans de polítics sense experiència". En aquest sentit, ha expressat que Pablo Iglesias i Pedro Sánchez serien un govern "massa dèbil respecte al xantatge dels independentistes".

Pel que fa a la compareixença del director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel De Alfonso, Camacho ha considerat que l'assumpte ha fet "un gir de 180 graus" perquè s'ha vist com "tots els partits han actuat amb hipocresia". "Lamento que C's hagi votat amb els separatistes i els hagi fet el joc per rascar quatre vots", ha sentenciat. Camacho ha criticat que Antifrau "a partir d'ara estarà controlat per CDC" i, per tant, "estarà al servei dels independentistes".

La líder del PP català ha refusat establir qualsevol comparativa amb el cas Camarga.

stats