Girauta endureix el veto a Rajoy: "Qui s'ha pensat que som, nosaltres?"

Ciutadans reparteix retrets a PP, Podem i l'independentisme per aconseguir l'electorat del PSOE a l'Hospitalet de Llobregat

Des que Albert Rivera va capgirar la campanya de Ciutadans fent  explícit el seu veto a Mariano Rajoy, al partit n'hi ha que se senten alliberats. És el cas del cap de llista per Barcelona, Juan Carlos Girauta, que fins dijous havia esquivat el debat sobre si Rajoy sí o Rajoy no però que ara protagonitza els atacs més durs del partit taronja al candidat popular.

Aquest dissabte, des de l'Hospitalet de Llobregat –on C's intenta seduir l'electorat que tradicionalment ha votat socialista–, Girauta ha carregat contra Rajoy i ha endurit el veto del seu partit a la seva figura: " Qui s'ha cregut que som, nosaltres?", ha clamat per remarcar que Ciutadans no investirà a algú que apareix als ' papers de Bárcenas' perquè això suposaria "desaparèixer d'escena".

Aferrat als 3,5 milions de vots que Ciutadans va rebre el 20-D, Girauta ha defensat que el PP no els pot pretendre imposar que s'empassin el nom de Rajoy. "Tenim la meitat dels seus vots. No poden pretendre fer-nos creure que l'hem de fer president. Qui s'han pensat que som, nosaltres?", ha afirmat en un discurs encès, en què ha assegurat que hi ha molta gent al PP que sap que Rajoy no està capacitat per liderar la nova etapa.

Ha estat l'únic moment en què Girauta ha apujat el to, ja que abans havia optat per la ironia i la befa per atacar tant el PP com Podem, CDC i l'independentisme. Després de dir que n'hi ha que no volen que noms com Veneçuela, Pujol o Bárcenas apareguin en els debats de campanya, el cap de llista de C's ha destinat les seves crítiques més esmolades al procés sobiranista, que ha comparat amb 'Matrix'.

Girauta acusa el procés sobiranista de ser "un bucle" de realitat virtual

Davant de més de 300 persones, ha fet servir el seu to més sarcàstic per dir que el procés "és un bucle" perquè ara s'altera el full de ruta per incloure-hi el referèndum unilateral d'independència en lloc de la declaració unilateral. "Això no venia al full de ruta. És un bucle d'un programa de realitat virtual. Et poses les ulleres i creus que ets independent", ha ironitzat.

A més, ha assegurat que si un dia el president de la Generalitat surt al balcó a proclamar la independència "no passa res". "No canvia res", ha opinat Girauta, que ha argumentat que sense reconeixement internacional la declaració unilateral no té recorregut. "Davant de dissenys jurídics de la Señorita Pepis, podem riure, però no de les energies perdudes", ha conclòs.

També Inés Arrimadas havia apel·lat també abans a l 'esgotament pel procés sobiranista. Posant els ulls en unes futures eleccions catalanes, la líder de C's al Parlament s'ha mostrat convençuda que un dia governarà la Generalitat i "defensarà des d'allà els interessos dels catalans", que, ha dit, no són les banderes ni els referèndums.