DIARI DE CAMPANYA D'EN COMÚ PODEM

Isabel Cantorné, la iaia guerrera dels vídeos d'En Comú Podem

El candidat de Tarragona, Fèlix Alonso, publica a les xarxes socials vídeos electorals casolans gravats amb la seva mare

Es diu Isabel Cantorné, és militant d'EUiA i, als seus 88 anys, s'ha convertit en la protagonista dels vídeos del cap de llista per Tarragona d'En Comú Podem, Fèlix Alonso, a les xarxes socials. Ella és, ni més ni menys, que la seva mare, que ens els esquetxos on apareix no dubta en donar-li canya com a fill i també com a candidat.

Dues campanyes en sis mesos són difícils de sostenir econòmicament. És per això que dins de la coalició d'esquerres han apostat per la premissa que allà on no arribin els recursos hi arribi l'enginy. El candidat tarragoní s'ho ha agafat al peu de la lletra i, basant-se en l'objectiu d'arribar a totes les capes de la població d'una forma entenedora i planera, ha enregistrat una sèrie de vídeos casolans on els protagonistes són ell, la seva mare i el seu gos Flip.

Què són els paradisos fiscals, per què es produeixen retards a Rodalies o com les enquestes plantegen que En Comú Podem poden obtenir un diputat tarragoní més són algunes qüestions que la Isabel planteja al seu fill/candidat en escenes tan quotidianes com mirant la televisió al sofà o havent tornat d'anar en bicicleta. Alonso respon i la seva mare sempre s'acaba imposant: o li diu que calli per veure "les carreres", o li dóna un entrepà perquè sopi mentre ella veu el debat o directament l'envia a penjar cartells de la coalició d'esquerres i a comprar el pa.

El germà de Fèlix Alonso és l'ideòleg de la iniciativa i la seva neboda de 13 anys és qui grava el vídeo amb el seu telèfon mòbil. Fins ara n'ha publicat quatre, però encara queda un cinquè que, asseguren, serà "el millor". La Isabel, com no, en serà l'estrella.