Sánchez furga en els dubtes d'Iglesias amb el referèndum

El líder del PSOE li demana "més respecte" a la història del Partit Comunista

Pedro Sánchez ha furgat en les contradiccions que, al seu entendre, afronta Pablo Iglesias amb el referèndum català. El líder del PSOE ha acusat el seu rival d'Units Podem d'estar enganyant la gent i tenir "cartes amagades" amb aquest tema. Dilluns va assegurar que Iglesias no seria president i que si volia una entesa d'esquerres havia de renunciar al seu pla econòmic però també al referèndum. "Ara diu a la Ser que el referèndum no és cap línia vermella, i en una entrevista a 'La Vanguardia', que no renuncia al fet que els catalans puguin votar", ha denunciat.

Davant la confusió del líder de Podem, Sánchez ha ofert el que Iglesias considera, a tenor de la realitat política catalana, "mercaderia caducada". "Defensem el dret a conviure units en la diversitat", ha afirmat en relació a la reforma constitucional federal.

En un acte amb joves a Fuenlabrada ha indicat que el 26-J és "un referèndum del sí o no al canvi, que només garanteix la papereta del PSOE". Segons ell, "el problema Rajoy no es pot resoldre amb un altre problema, que és Pablo Iglesias" i ha animat els joves a ser "protagonistes del canvi". Sánchez sap que el seu electorat és, amb el del PP, el més envellit i per això davant els joves del partit ha demanat "als vells socialistes que surtin a votar perquè ens acompanyaran molts joves".

A més, el líder socialista, ha demanat a Iglesias "més respecte" al Partit Comunista i que "no grapegi" la història d'aquesta formació, censurant-li que hagi dit que va estar afiliat a aquest partit per un "error de joventut". 

Sánchez ha afirmat que el PP i UP són "vells coneguts, pols oposats amb un adversari comú que és el PSOE" i ha afirmat que diumenge es pot donar "una lliçó als que van bloquejar el canvi". Ha rebutjat també els "personalismes" als quals, segons ell, incorre Iglesias.

Més continguts de