Deu coses que potser no saps del candidat... Jorge Fernández Díaz

Tanquem la sèrie que repassa la trajectòria política i personal dels caps de llista del 26-J amb un personatge que ha estat el protagonista de la setmana per l'escàndol de les converses amb el director d'Antifrau

Ara
2 min
El ministre de l'Interior en funcions i candidat del PP a Catalunya, Jorge Fernández Díaz

BarcelonaSe n'ha parlat molt aquests dies per l'afer de les converses amb Daniel de Alfonso, però del que no s'ha parlat és d'aquestes 10 coses que potser no saps del ministre de l'Interior en funcions i candidat del PP a Catalunya de cara al 26-J, Jorge Fernández Díaz (Valladolid, 1950):

1

El seu germà petit és Alberto Fernández Díaz, el president del grup del PP a l'Ajuntament de Barcelona.

Alberto Fernández Díaz, durant un ple municipal / CRISTINA CALDERER

2

Va militar a UCD i va arribar a ser governador civil a Astúries (1980-1981) i Barcelona (1981-1982). El 1983 es va unir a Alianza Popular.

3

L'any 1989, quan el PP estrenava marca electoral –després de la refundació d'Alianza Nacional–, ja va ser candidat del PP a Catalunya a les eleccions generals. El partit va obtenir els pitjors resultats de la història a Catalunya: 4 diputats –només un menys que els que va obtenir el 20-D.

4

Assegura que va abraçar la religió el 1991, després de tenir una epifania a Las Vegas.

5

Com a ministre de l’Interior, a principis del 2014 va condecorar la Verge Maria amb la més alta insígnia policial.

6

Explica que té un àngel de la guarda que es diu Marcelo. "M’ajuda en les petites coses, com aparcar el cotxe. I també en les grans, sempre ajuda", va dir en una entrevista a 'La Vanguardia'.

7

Admet que per a ell seria un "disgust" si tingués un fill homosexual que es volgués casar amb un home, per bé que afegeix: "Estaria al seu costat, ajudant-lo com a pare".

8

És protagonista del documental 'El colibrí', sobre el seu fervor religiós. La cinta comptava amb sis candidatures als premis Goya 2016, tot i que al final no va rebre cap nominació.

9

Apassionat dels gossos, té una gossa que es diu Lola. Assegura que l'animal li fa "molta companyia" i que l'estima molt. "I ella m'estima molt a mi", afegeix. En alguna ocasió ha reconegut que la Lola viatja amb ell al cotxe oficial i no ha negat mai els rumors que diuen que el ministre la fa pujar, també, a l'avió oficial.

10

A part de company de govern, és amic íntim de Mariano Rajoy. De fet, en una de les polèmiques gravacions difoses aquest dimecres al diari Público, el ministre assegura, en referència al president espanyol: "Jo el conec molt bé, de molts anys. Porto treballant i col·laborant amb ell des del febrer del 91 ininterrompudament". Una amistat que, tal com es desprèn de la conversa entre Fernández Díaz i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, demostraria que Rajoy estava al cas de la conspiració per treure draps bruts de CDC i ERC.

stats