Fernández Díaz acusa C's de "fer la feina bruta" al PSOE

El candidat del PP avisa els votants d'Unió que el vot en blanc beneficiarà En Comú Podem

Núria Martínez
2 min
Fernández Díaz, en un acte a Mataró

BarcelonaDe les Noves Generacions del PP a la marca blanca del PSOE. Quan queda una setmana perquè s'acabi la campanya, el PP ha apostat per "afinar el tret" i treure tota l'artilleria contra Ciutadans, acusant-lo de "fer la feina bruta al PSOE".

"Pedro Sánchez va fer una campanya agressiva contra el PP a les anteriors eleccions, i ara per netejar-se la imatge ho encarrega a C's", ha apuntat el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. En un acte a Mataró davant d'un centenar de persones, ha denunciat que Albert Rivera "està intentant tapar el seu pacte amb el PSOE" i l'ha acusat d'intentar "crear problemes interns al PP amb el veto a Rajoy". "Vol fer com Pablo Iglesias amb el PSOE", ha insistit.

El ministre també ha recordat que C's es va asseure a negociar amb Podem i que el que es va aixecar de la taula va ser Pablo Iglesias. "Aquesta és la nova política", ha sentenciat.

A la recerca del vot d'Unió

En un intent de rascar tots els vots possibles –com ja va fer la setmana passada a Lleida–, Fernández Díaz ha tornat a demanar al votant d'Unió que li presti el vot. "Amb el sistema electoral que tenim a Espanya, el vot en blanc va a la força més votada i a Catalunya anirà cap a En Comú Podem", ha advertit, en una visita a Blanes. Tot i que Girona és probablement la zona més hostil per al PP a Catalunya, intentaran de totes totes capitalitzar els 5.845 vots que va obtenir Unió a Girona a les eleccions del 20-D.

El ministre ha tornat a apel·lar a l'"humanisme cristià" del seu partit i ha recordat als votants d'Unió que comparteixen la "visió de la família, de l'home, de la dona i la defensa de la llibertat dels pares per escollir escola".

418 refugiats les pròximes setmanes

Exercint de ministre de l'Interior, ha aprofitat la visita a Blanes per anunciar que en les pròximes setmanes vindran 418 refugiats a l'Estat, del miler que ja estava previst que arribessin al llarg de l'estiu. Concretament, durant les dues pròximes setmanes arribaran 201 persones: 59 des de Turquia, 64 des de Grècia i 82 des del Líban. El ministre no ha detallat quants refugiats es traslladaran a Catalunya.

stats