La Moncloa presumeix d'acollida de refugiats i d'impulsar el corredor mediterrani en l'inici de la campanya

El consell de ministres ha aprovat també ajudes per als Jocs del Mediterrani de Tarragona, la mineria i ha autoritzat "l'extra FLA"

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. EFE

MadridConsell de ministres amb un alt contingut electoral. Coincidint amb el primer dia oficial de campanya, el govern en funcions de Mariano Rajoy ha presumit de ser el quart estat de la Unió Europea que acull més refugiats, d'estar impulsant el corredor mediterrani, d'haver injectat 1.300 milions d'euros més a Catalunya per pagar proveïdors -el que anomena "l'extra FLA"-, i ha concedit noves ajudes a la mineria i al món rural.

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat que l'Estat ha rebut fins ara 124 refugiats reubicats des de Grècia i Itàlia, i que està previst que a finals de juny siguin un total de 144, sumat a 285 refugiats que arribaran des dels camps de l'ACNUR al Líban la setmana que ve. A més, s'ha compromès a acollir 400 refugiats més -200 reubicats des de Grècia i 200 des de Turquia- la setmana que ve.

Per a l'executiu, amb totes aquestes accions Espanya mostra el seu compromís d'acollir els 17.000 refugiats que li va fixar la UE i que converteixen l'Estat en el quart de la UE en dur a terme "procediments efectius" de reubicació i reassentament de refugiats.

Paral·lelament, la portaveu de l'executiu en funcions també ha donat llum verda als nous accessos ferroviaris al port de Barcelona. La inversió pujarà a 150 milions d'euros, que es repartiran gairebé a parts iguals entre l'autoritat portuària i Adif. Sáenz de Santamaría ha celebrat que l'aprovació dels dos convenis, que arriben amb retard -s'estan negociant des del setembre del 2013-, i ha agraït el "diàleg molt sincer i lleial" amb les institucions catalanes". Per a la Moncloa, aquest convenis demostren la "decidida aposta del govern [espanyol] pel corredor mediterrani".

stats