El PP treu el seu pitjor resultat a Cort i l'esquerra governarà a Palma

Durán obté 8 regidors menys que Isern i els populars queden només amb 9; lluny de la majoria absoluta. El PSOE retrocedeix 3 i queda amb 6. MÉS es manté com a tercera força i puja fins als 5, mentre que Som Palma i Ciutadans irrompen amb 5 i 4, respectivament

El PP ha obtingut el seu pitjor resultat de la història a l'Ajuntament de Palma, perd la majoria absoluta i l'esquerra governarà a Cort. Amb el 99% dels vots escrutats, els populars són un altre pic la força més votada, amb un 26,55%, però la candidatura encapçalada per Marga Durán ha patit un gran daltabaix i ha caigut més de 21 punts. Ha obtingut 8 regidors menys que Isern fa quatre anys i queda només amb 9, la menor representació dels populars des de l'any 1979. Amb una participació pràcticament calcada a la del 2011 i amb 6.000 sufragis més en total, el PP ha perdut a Palma 39.000 vots, gairebé un 42% dels suports que rebé en les anteriors eleccions municipals.

El PP de Palma és així molt lluny de la majoria absoluta a Cort (15) i ni tan sols el suport de Ciutadans, que entra amb 4 representants, li permetria governar.

D'aquesta manera, l'esquerra podrà pactar a Palma per governar a l'Ajuntament. Els socialistes de José Hila han obtingut 6 representants (18,95%) i n'ha perdut tres respecte del 2011 amb Aina Calvo i més de 10.000 vots, però MÉS millora de molt els seus resultats amb Antoni Noguera, puja fins a 5 regidors (15,76%) i gairebé 12.000 suports més, i es manté com a tercera força, mentre que Som Palma, la marca blanca de Podem, irromp a l'Ajuntament amb també 5 representants (14,76%) encapçalats per Miquel Comas.

Les forces d'esquerra sumen 16 regidors, per damunt de la majoria absoluta. MÉS i Som Palma han mantingut una pugna durant el recompte per ser la tercera força a Cort. A diferència del que ha succeït al Parlament, els ecosobiranistes han mantingut el seu lloc davant la marca blanca de Podem. Ambdós sumen 10 regidors a Cort, mentre que els socialistes queden amb sis. Ciutadans, amb Josep Lluís Bauzà com a candidat, entra a Cort amb 4 regidors (11,73%), però sense possibilitat de ser frontissa.

El + vist

El + comentat