ELECCIONS SINDICALS

Unió Obrera Balear presenta candidatura per donar veu a l'Assemblea de Docents

El sindicat concorre per primera vegada a les eleccions sindicals a l'àmbit de l'ensenyament públic i aclareix que no és "el sindicat de l'Assemblea", però que defensarà les seves reivindicacions

Unió Obrera Balear (UOB) es presenta per primera vegada a les eleccions sindicals dins l'àmbit de l'ensenyament públic. Ho fa amb 53 candidatures i amb el compromís de no signar cap acord amb l'administració "si prèviament no ha estat refrendat per l'Assemblea de Docents".

Des del sindicat deixen clar que la UOB "no és el sindicat de l'Assemblea de Docents senzillament perquè aquest sindicat no existeix". Recorden que des del moment en què l'Assemblea va decidir el passat mes de juny no convertir-se en un sindicat, el fet que algú "s'autoproclamàs com el sindicat de l'Assemblea demostraria una manca de respecte" a les seves decisions. Altra cosa, diuen, és que es facin arribar les reivindicacions dels Docents a les meses de negociació.

Per això, asseguren que traslladaran les demandes de l'Assemblea a les meses sectorials d'Educació, ja que "no té una personalitat jurídica pròpia" i per això no hi pot accedir. Igualment, asseguren que "convidaran" els representants que l'Assemblea triï perquè els acompanyin a les meses.

Així mateix, proposaran una assemblea en què es voti si el sindicat ha d'acudir o no a les Meses Sectorials, en cas d'aconseguir representació suficient per fer-ho, mentre Núria Riera no convoqui els comitès de vaga dels Docents, de l'STEI i CCOO.

Jaume Sastre, docent de l'IES Llucmajor que va estar en vaga de fam el curs passat pel conflicte educatiu, és una de les cares conegudes de la candidatura.


El + vist

El + comentat