Admesa a tràmit la demanda d'Emaya contra els sindicats

Les dues parts decideixen reprendre demà les reunions al TAMIB

El Jutjat Social número 4 de Palma ha admès a tràmit la demanda interposada ahir per la direcció d'Emaya contra els sindicats i els seus representants en el comitè d'empresa per la convocatòria de vaga indefinida en el servei de neteja i recollida de fems a partir del proper dimarts 22. La direcció de l'empresa pública considera que la convocatòria és il·legal perquè les exigències dels treballadors vulnerarien el conveni laboral vigent, entre d'altres motius.

Una vegada admesa a tràmit la demanda, el Jutjat ha citat les dues parts, direcció i sindicats, a un judici que es durà a terme el mateix dia 22, data fixada per a l'inici de la vaga, a les 9.30 hores. Els demandats tenen tres dies per al·legar en contra d'això. La vaga començaria a les 0 hores del dia 22, per la qual cosa el servei de recollida de fems ja s'hauria vist afectat quan es realitzi el judici.

Enmig d'aquest conflicte que ja és als jutjats, la direcció d'Emaya i el comitè d'empresa han decidit de mutu acord reprendre demà dimecres les negociacions al TAMIB amb l'ànim de trobar una solució que permeti desconvocar la vaga. La decisió de reprendre les converses 24 hores abans del que s'havia fixat inicialment pel TAMIB, que va citar  les parts per dijous que ve, ha estat conseqüència d'una reunió improvisada mantinguda avui entre el director d'operacions d'Emaya, Alonso Gallardo, i el president del comitè d'empresa, Miguel Romero, segons han informat fonts de l'Ajuntament de Palma.

La reunió d'avui s'ha produït just després que la direcció d'Emaya i el comitè d'empresa no arribassin a un acord sobre els serveis mínims per als dies de vaga. La proposta de la direcció, que sol·licitava una cobertura del 60% en cadascun dels torns (matí, horabaixa i vespre), no ha estat acceptada pels sindicats.

El + vist

El + comentat