Emaya ofereix la contractació de més personal per evitar la vaga de fems

Aquest augment de personal implicaria un cost adaptat a la situació i necessitats d'Emaya, i donaria resposta a la reivindicació de reforç de la plantilla plantejada pel comitè d'empresa

La direcció de l'empresa de neteja municipal Emaya ha ofert avui als sindicats la contractació de més personal que redundi en una major productivitat sense perdre competitivitat, amb el propòsit d'evitar la vaga de fems indefinida de Palma convocada a partir del dia 22.

Aquesta proposta permetria atendre les ocasionals necessitats de reforç que puguin detectar-se en els serveis en moments de major càrrega de treball o, si s'escau, davant de noves necessitats estructurals.

La iniciativa, assenyala Emaya en un comunicat, està "alineada" amb els acords signats amb els sindicats convocants de la vaga en els àmbits sectorials.

Aquest augment de personal, que ja va ser posat sobre la taula en la passada legislatura, implicaria un cost adaptat a la situació i necessitats d'Emaya, i donaria resposta a la reivindicació de reforç de la plantilla plantejada pel comitè d'empresa.

De totes maneres, la direcció d'aquesta empresa municipal no té constància que "a dia d'avui" hi hagi necessitats de sobrecàrrega de treball, si bé s'ha ofert a avaluar amb "més profunditat" cada un dels serveis de l'àrea de Medi Ambient d'Emaya.

D'acceptar la proposta, la contractació es realitzaria complint "estrictament i escrupolosament" l'article 8 del conveni col·lectiu en vigor, és a dir mitjançant oferta pública d'ocupació.

Emaya també ha mostrat al comitè d'empresa la seva disposició a valorar l'expedient professional d'aquelles persones proposades pel SOIB (Servei d'Ocupació de les Illes Balears) que hagin mantingut una relació professional prèvia amb Emaya, sense que aquest sigui un criteri exclusiu i determinant per a la contractació.

El + vist

El + comentat