UGT acusa la direcció d'Emaya de llançar una "campanya de mentides" contra els seus treballadors

En concret, UGT Emaya assegura que és "incert que en el torn de nit del 23 de juny faltassin al seu lloc de feina 70 empleats de l'empresa municipal"

La Federació de Serveis d'UGT (FSP-UGT) ha acusat la direcció d'Emaya de llançar una "campanya d'intoxicació i mentides" per culpabilitzar els seus treballadors dels problemes existents en la recollida de fems i neteja dels carrers de Palma.

En concret, UGT Emaya assegura que és "incert que en el torn de nit del 23 de juliol faltassin al seu lloc de feina 70 empleats de l'empresa municipal".

De les 22.45 hores de dimecres a les 6.15 hores de dijous van treballar 32 operaris d'un total de 75,9 perquè estaven de baixa mèdica i la resta tenien vacances i dies lliures autoritzats, segons assegura la UGT.

L'organització sindical manté que la darrera campanya de desprestigi d'Emaya contra els seus treballadors ha començat en la "treva" aconseguida per ambdues parts per negociar, després de la retirada, per part de l'empresa, de la demanda sobre la il·legalitat de l'última vaga que finalment va ser desconvocada pels sindicats.

Es pretenen atribuir els problemes de neteja de ciutat a una "vaga de zel" i a un "increment exagerat de l'absentisme laboral".

No obstant això, per UGT d'Emaya, aquesta situació es deu al fet que la direcció ha deteriorat conscientment els serveis retirant personal, impedint que puguin acabar-se els sectors de manera habitual i suprimint serveis de mecànics.

A més, s'ha reduït la periodicitat de les rutes de neteja i s'han prioritzat el centre i les zones turístiques en detriment de les barriades, una discriminació que va motivar la convocatòria de la passada vaga.

UGT Emaya considera que l'empresa està "incomplint flagrantment" el procés negociador obert fins al 30 de setembre, al qual la mateixa direcció es va comprometre en seu judicial.

Per concloure, el sindicat indica que "s'ha constatat judicialment que l'empresa és qui assetja els treballadors i crea un mal clima laboral, de manera que l'actual campanya de desprestigi contra els treballadors que està impulsant la direcció comportaria en qualsevol empresa el relleu dels seus directius per irresponsabilitat i mala fe".

El + vist

El + comentat