PÍNDOLA LEGAL

Problemes legals per un retuit?

L’Audiència Nacional ens ha sorprès amb una interlocutòria per la qual es continua la instrucció penal per un retuit del cantant de Def Con Dos per vexació a víctimes del terrorisme. Els tuitaires saben que un retuit no implica conformitat amb el contingut escrit per un altre. A vegades es retuiteja un missatge d’algú amb pensament contrari al teu per posar-lo de manifest. No sé si els magistrats són tuitaires confirmats o desconeixen la xarxa, però han posat els pèls de punta a més d’un amb la seva conclusió, ja que, per ells, en reproduir-lo, un es fa propi el contingut que difon.

Avui molts acabaran eufòrics o tristos per les eleccions i amb les emocions a flor de pell se us pot escapar el dit i retuitejar algun missatge ofensiu, així que controlau el vostre índex.

Si se us descontrola i començau a retuitejar missatges ofensius contra algú, almenys sapigueu que per altres tribunals, com l’Audiència de Barcelona, el retuit no és més que fer-se ressò del que s’ha dit per un tercer i podreu defensar-vos com a retuitaires. Si no voleu riscos, podeu limitar-vos a retuitejar l’última oferta del súper, però no allibera tanta adrenalina...