Balears 30/05/2013

Els empresaris es reuneixen amb el Govern per demanar la retirada de nous tributs

Representants de les patronals de grans superfícies, hosteleria i comerç s'han trobat avui matí amb els Consellers d'Hisenda i Economia

Jaume Perelló
2 min

PalmaEls consellers d'Economia i d'Hisenda, Joaquín García i José Vicente Marí respectivament, s'han reunit avui amb representants dels principals sectors empresarials afectats pels nous tributs que volia impulsar l'executiu de José Ramon Bauzá, i que podrien ser un dels motius principals per la destitució de Josep Ignasi Aguiló al capdavant d'Economia.

A les 11:30 del matí, representants de les associacions de grans superfícies (Anged) i de supermercats (Asedas i Aces), de la Federació Espanyola d'Hosteleria, de la Confederació Espanyola de Comerç, de la Federació d'Indústries d'Alimentació i Begudes, i de les entitats del sector del reciclatge Ecoembres i Ecovidrio, han entrat a la seu de la Conselleria d'Hisenda, al carrer Palau Reial de Palma.

La petició dels empresaris ha estat molt clara: que el Govern retiri la iniciativa d'aprovar els impostos, en qualsevol de les seves fórmules. Cal recordar que les esmentades organitzacions han manifestat una oposició frontal als nous tributs, especialment en el que es pretén aplicar sobre els envasos, al qual s'han sumat altres patronals illenques de l'hosteleria, el comerç, la restauració o les sales de festa.

Els impostos amb més contestació són el que grava els envasos i amb els cotxes de lloguer. Els empresaris asseguren que es reduirà el consum i això encara retrassarà encara més la recuperació econòmica de les illes. Cal recordar que la recaptació que l'Executiu de José Ramón Bauzá havia estimat per el d'envasos era de 35 milions d'euros anuals.

A més, durant els últims dies les patronals afectades han donat la veu d'alarma respecte a la impossibilitat d'iniciar l'aplicació dels tributs sobre envasos i cotxes de lloguer en plena temporada turística, ja que els retards que s'han registrat en la seva aprovació situen la seva possible entrada en vigor al juliol, en el cas que l'Executiu autonòmic no modifiqui la seva pretensió inicial.

stats