L'expresident d'Esquerra Illes Josep Serra abandona el partit, fart de la direcció

Creu que l'executiva ha decidit, 'de facto', sortir de MÉS, malgrat que la militància aprovà entrar-hi per una gran majoria, i es mostra molt crític contra l'actual president del partit, Joan Lladó

L'expresident d'Esquerra Republicana Illes Balears Josep Serra ha anunciat avui que abandona el partit, després de 18 anys de militància i fart de les decisions de la direcció, especialment del president actual, Joan Lladó. "Jo no puc compartir que el partit doni veu a la seva militància per entrar a MÉS i, en canvi, després li retiri aquesta veu, quan es decideix de facto la sortida de la coalició".

L'històric militant d'ERC Illes, que ha fet pública la decisió mitjançant una piulada de Twitter en la qual qualifica el partit d'injust, entén que la decisió que va prendre ahir vespre l'executiva del partit significa sortir de la coalició amb el PSM i IV, i es mostra molt crític amb l'actitud de Joan Lladó durant els darrers dies, però també durant els darrers anys: "L'estratègia de Lladó me la conec de fa molt de temps i són decisions que pren per interès propi, li són indiferents els valors republicans i ho fa per mantenir-se". "Ell el que volia era pujar de categoria: tenir més imatge, més poder i més sou", sentencia Josep Serra per explicar per què Lladó ha llançat les dures acusacions contra la direcció de MÉS després de quedar en onzè lloc a les llistes del Parlament balear. L'expresident d'Esquerra considera intolerable que Joan Lladó i l'executiva hagin pres una decisió que suposa, al seu partit, la sortida de MÉS, "quan l'executiva és un òrgan molt inferior al congrés" i, a més, diu Serra, "un 85% dels militants vàrem votar a favor d'entrar a MÉS". "Lladó utilitza el mitjà que més li convé  per aconseguir el que vol i per interessos personals", ha conclòs Serra en unes declaracions a l'ARA Balears en les quals també ha defensat el procés de primàries criticat per l'actual president del partit: "De les acusacions que fa Joan Lladó, jo en conec alguns casos i en conec testimonis directes, sé que són mentides i invents que ell crea. De fet, no ha presentat cap denúncia i només es dirigeix a la premsa, perquè no pot demostrar res".

Josep Serra va exercir com a president del partit durant gairebé quatre anys i va ser un dels màxims càrrecs públics de la formació durant el Pacte com a director general d'Innovació i Formació del Professorat. També ha estat vicepresident del partit i ha ocupat diferents llocs de responsabilitat organitzativa dins Esquerra Mallorca. En aquest sentit, assegura que ell mai no ha cobrat per la seva feina dins el partit, ni tan sols com a president, "en canvi Lladó sempre ha fet feina cobrant i el que vol és continuar cobrant, perquè s'ha professionalitzat i ha viscut de la política, i només vol continuar vivint de la política.

Ara per ara, Josep Serra no veu la possibilitat de canviar el rumb de la direcció, malgrat que ell creu que la militància va decidir una altra cosa, i per això abandona el partit.Més continguts de

El + vist

El + comentat