PLATGES

Escorca delimita les parcel·les per habilitar un aparcament a Cala Tuent

L'Ajuntament defensa que la infraestructura permetrà ordenar la zona a l'estiu

L'Ajuntament d'Escorca continua els tràmits per habilitar un aparcament a Cala Tuent. El BOIB treu avui a informació pública els límits registrals de les finques que s'haurien d'expropiar. Es tracta de quatre parcel·les i d'una d'elles no se'n coneix el propietari.

La intenció del Consistori és habilitar una zona on aparcar el cotxe, col·locar una passarel·la per arribar a la platja i instal·lar també un servei de banys. El batle, Antoni Solivelles, defensa aquesta actuació argumentant que es tractarà d'una zona recreativa i que l'operació no implicarà haver de posar ciment. Segons indica, la saturació de cotxes a l'estiu provoca molèsties als veïns i problemes de circulació. Durant l'estiu, en un dia s'han arribat a comptar 190 cotxes aparcats a la carretera, segons dades de l'Ajuntament. Solivelles defensa que l'habilitació del pàrquing amb banys també ajudaria a posar fi a la gran quantitat de deixalles que els visitants hi acumulen.

L'Ajuntament va iniciar aquestes expropiacions el gener passat. Mesos més tard, el GOB  va mostrar el seu rebuig al projecte. Segons informà, l'aparcament ha d'ocupar 15.000 metres quadrats i tindrà capacitat per a 200 cotxes. L'entitat ecologista va alertar sobre "l'efecte reclam" que pot suposar l'existència d'un aparcament en aquesta zona, que a l'estiu suporta una important massificació.

El primer edil ha descartat que es faci pagar per estacionar. La zona està situada a uns 200 metres de la platja, adjacent al camí que va cap al restaurant El Vergeret.

L'Ajuntament d'Escorca encara no s'ha reunit amb les institucions supramunicipals per plantejar la nova infraestructura.