El Consell General rep en donació l'escultura 'Off' d'Agustí Roqué

L'obra llueix al vestíbul del Consell General, terreny on hi havia l'antic Hotel Mirador i on es va criar l'escultor

L'escultor andorrà, Agustí Roqué, ha cedit la seva "emblemàtica" escultura 'Off' al Consell General en agraïment a Andorra "per tot el que m'ha donat". La peça de ferro tractat presideix des d'aquest dilluns el vestíbul del Consell General, situant-se així en el mateix terreny on es va criar l'escultor, a l'Hotel Mirador.

El síndic general, Vicenç Mateu, i l'arquitecte Agustí Roqué han signat aquest dilluns el conveni de cessió de l'obra 'Off' que ja es pot visitar al vestíbul del Consell General. El síndic ha agraït la donació i ha expressat que "estem molt contents que el Consell General pugui acollir aquesta obra". Mateu ha fet referència a la història de l'arquitecte, que es va criar a Andorra, a l'Hotel Mirador, i ha indicat que "segur que els paisatges i les vivències d'aquells moments l'han acompanyat i han nodrit la seva obra".

'Off' és, segons Roqué, una obra molt emblemàtica i que l'ha acompanyat en moltes exposicions a diversos museus d'Europa. Es tracta d'una peça creada el 1998 fruit de la investigació de materials feta de ferro tractat, alumini i una malla d'acer trobada en una fàbrica que subministrava materials a la NASA.

L'arquitecte no ha volgut definir la seva obra, ja que considera que "una peça no es pot explicar", i ha subratllat que es tracta d'una peça única que "no he volgut transformar mai".

El fet que la peça se situï al vestíbul del Consell General retornant així als orígens de l'arquitecte és per a ell "un honor" que "em fa molt feliç". I és que Arqué ha insistit en l'amor que sent cap al país i ha assenyalat que "sempre com a andorrà he estimat Andorra, el seu poble i les valls" i assegura que "m'ha ofert moltes coses". De fet, diu que al Principat hi troba dues coses que sempre ha buscat, que són ''la llibertat i la pau'' i que al país sempre s'hi ha sentit "feliç i tranquil".

A més, el vestíbul del Consell General es troba on hi havia anteriorment els jardins de l'Hotel Mirador, on Arqué va donar les seves primeres passes.

La presentació al públic de l'obra tindrà lloc aquest mateix dilluns a les 20 hores, amb una 'performance' de Cesc Gelabert.

Agustí Roqué va néixer el 1942 a Barcelona però es va traslladar amb la seva família a Andorra amb tres anys. Va iniciar la seva trajectòria artística als anys 70 i està considerat un dels representants més destacats de l'escultura catalana del ferro. Les seves obres s'han exposat en museus i galeries d'Europa, dels Estats Units i del Japó, i les seves escultures públiques han merescut premis com La porta de la Ciutat de Hattingen i el conjunt escultòric de l'avinguda Rio de Janeiro de Barcelona, premi FAD d'urbanisme 1989.