Roba vella, bugada pròpia

Les millors jugades del 2015

Espanya és un electricista preguntant “con IVA o sin IVA?”

[20 des] Espanya és aquell curiós punt planetari on @Pablo_Iglesias_ i @Albert_Rivera reconeixen haver pagat en negre i a tothom li sembla normal.

El destí
[17 des.] Només Rajoy pot escriure “seguimos avanzando” il·lustrat amb ell mateix caminant damunt una cinta anant enlloc.

#FestivalDelHumor
[17 des.] Na Terribas preguntant si Espanya funciona o no funciona.

Fauna ibèrica

[12 nov.] Entre Rajoy, Rivera i Sánchez em quedo amb en Pocholo.

Rajoy
[19 nov.] “Nadie está a salvo pero tenemos que estar tranquilos” M. Rajoy any 2015

Rivera
[6 des.] Diuen totes les enquestes que Albert Rivera està ben col·locat.

Sánchez
[14 oct.] Pedro Sánchez votarà el PP, mireu què us dic.

Tres eren tres
[27 oct.] Agafa reaccions d’avui de Sánchez, Rajoy i Rivera i et convido a una mariscada per a 16 persones per cada diferència que trobis.

Eleccions tantes mai

[20 des.] M’encanten les eleccions, de fet ara mateix n’estic tenint una.

Lladres de tres mans

[22 gen.] Bárcenas diu que portaven una comptabilitat B durant 20 anys i la defensa d’en Rajoy consisteix a dir que ja no milita al PP #AquiHayNivel!

Caixa B
[10 oct.] Areal ha reconegut davant el jutge que va pagar la campanya 2007 en negre! EN NEGRE!! LA CAMPANYA!! COLLONS DE S’ASE!!

Són persones
[10 oct.] El que més em flipa és que s’ha provat que EL PARTIT s’ha finançat irregularment i parlen DE PERSONES CORRUPTES :(

Repartir culpes
[2 oct.] Detingut tothom que ha tingut relació amb Rodrigo Rato excepte Rodrigo Rato.

No és el mateix, no
[28 ag.] I recordeu que la corrupció catalana debilita el procés i l’espanyola no perjudica la unitat d’Espanya en absolut!

Catalunya té una partiguera rabiosa (Que estrany!)

[18 oct.] Pedro Sánchez vol reformar la Constitució perquè tothom se senti a gust a Espanya però sense contentar a qui no se sent a gust a Espanya :(

Torero!
[13 des.] Els toreros diuen estimar els toros i Albert Rivera diu estimar Catalunya.

#etfelicitofill
[30 oct.] Ni tan sols arribat aquest punt es decideix Rajoy a dialogar obertament amb Catalunya. Crida a Sánchez, Rivera i Iglesias.

[30 oct.] És a dir, la dona de Rajoy té les maletes a la porta i no parla amb ella sinó amb el veí del quart, el del tercer i el porter automàtic.

Són una monada
[23 set.] Margallo afirma que els catalans perdrien la nacionalitat espanyola si s’independitzen. (No em digueu que no són entranyables).

Com a Companys??
[5 nov.] @ARApolitica: Alfonso Guerra espera que l’Estat freni l’independentisme com va fer amb Lluís Companys (TOMA CASTAÑA!)

Amb una paraula
Fa 300 anys que diuen que el sobiranisme està acabat a Catalunya, tranquils.

Parleu català sempre, collons!

[27 abr.] A Espanya creuen que fem servir el català només per emprenyar i cap govern espanyol ha treballat mai per explicar el contrari.

Coses que no he explicat mai

Neus Munté @neusmunte: Només podia ser una broma

Sempre m’han agradat les bromes. Les entomo i m’agrada fer-ne de ben personalitzades, tot i que darrerament disposo de poc temps per a planificar-ne i fer-les ben fetes.

Fa uns 20 anys vaig anar amb dues amigues a passar uns dies de festa a Madrid. Una escapada que ens feia molta il·lusió i que teníem ben planificada.Però només aterrar a Madrid vam comprovar que una de les maletes s’havia extraviat i viatjava cap a una altra destinació.

La maleta en qüestió no va ser retornada a la seva propietària fins uns dies més tard, de manera que vam haver de compartir roba i comprar alguns estris. Una mala experiència, que va comportar una reclamació de la meva amiga a la companyia aèria.

Però passaven els dies i no rebia cap resposta per part de la companyia a la seva reclamació, i vist això vaig decidir fer-li una broma. Vaig redactar una suposada carta de resposta de la companyia adreçada a la molt enfadada propietària, però en termes gairebé còmics. Li deia que no rebria cap compensació econòmica com ella reclamava, que el fet que portés un clauer amb una estelada dins la maleta era motiu més que suficient per haver-la requisat, i d’altres bajanades per l’estil.
Com vivíem molt a prop, la vaig deixar a la seva bústia. Realment la presentació feia patxoca. Però lluny d’aconseguir el meu objectiu, que era fer-la riure una estona, amb una redacció molt barroca, i un nom i càrrec impossibles pel signant de la carta, vaig aconseguir l’efecte contrari. La meva amiga la va llegir en diagonal, amb presses i se la va prendre seriosament. Es va indignar amb aquella resposta i va córrer a ensenyar-la a un veí seu, periodista, amb el prec que la publiqués immediatament per evidenciar l’actitud de la companyia aèria.

Per sort el periodista sí que la va llegir de manera calmada i li va fer veure que allò només podia ser una broma, en cap cas una resposta oficial. Aleshores ella va entendre ràpidament que havia estat jo la responsable. No cal dir que me la va tornar, i tant que sí, però això ja forma part d’una altra història...

Vicepresidenta, portaveu i consellera del Govern de Catalunya

Esperança Camps @deshabitat: Contar històries

Quan et dediques a contar històries, hi ha poques coses que no has explicat mai, i més quan el que fas és intentar convertir bona part de les vivències, reals o presumptes, en matèria literària. Per això, tal vegada el que ara escric no és cert, o ja ho he contat, o només ho he imaginat. Té a veure justament amb els processos creatius, amb els mecanismes ocults que convergeixen en algun punt del caos organitzat del teu enteniment i t’empenyen a escriure novel·les. Som molt mala cuinera: això tothom ho sap. Tampoc no m’agraden gens les feines de la llar: crec que aquí no som gens original. Però aprofit aquestes ocupacions manuals com ara passar l’aspiradora, planxar, o fins i tot vitrificar les rajoles de marbre per escriure. També escric mentre conduesc, encara que en aquest cas, si vaig tota sola, aprofit per parlar amb algun personatge que té molt d’interès a formar part de la trama de la novel·la que estic escrivint, o que no he començat, o que ni tan sols no sé que escriuré. També escric caminant. Per exemple, aquest text l’he anat trenant durant els dotze minuts que separen casa meua de la conselleria i ara només m’ha calgut encabir-lo en els aproximadament mil caràcters que els amics de l’ARA m’han demanat.

Consellera de Participació, Transparència i Cultura

Escoltant...

'Respirar' (en català) de Bebe