080 Barcelona Fashion
Especials 04/11/2022

El 080 Barcelona Fashion dona una segona vida a la roba

El Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona va acollir amb èxit la primera desfilada de roba de segona mà amb peces de plantes de reciclatge

Redacció
3 min
El Reborn 080 va donar una segona vida a peces recuperades de plantes de classificació de residus tèxtils i de botigues de segona mà.

En una ferma aposta per la reutilització i la moda circular, el 080 Barcelona Fashion va tancar el certamen el divendres 28 d’octubre amb una exitosa primera desfilada de roba de segona mà al Recinte Modernista de Sant Pau. La passarel·la, batejada com a Reborn 080, va donar una segona vida a peces recuperades de forma íntegra de plantes de classificació de residus tèxtils i de botigues de segona mà.

La parella d’estilistes Fermín+Gilles van ser els encarregats de transformar la roba reutilitzada i de presentar-la damunt la passarel·la com una nova creació acabada de sortir de l’atelier. El cantant català de trap Lildami va obrir la 080 Reborn, on van desfilar una trentena de looks de diferents estils.

La 080 Reborn ha estat impulsada pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), per l’Agència de Residus de Catalunya, i ha comptat amb el suport de Girbau Lab, espai d’innovació col·laborativa per transformar la indústria cap a un nou paradigma d’economia circular i regeneració. Les creacions s’han fet amb roba reutilitzada de les botigues Fundació Formació i Treball, Solidança, Humana, Las Pepitas, Love Vintage, Victoria, Gi Joe Surplus, Flamingos Vintage Kilo, Fred Perry, Cóndor, Dr. Martens i Armand Basi.

Pacte per la Moda Circular

La 080 Reborn ha volgut aprofitar la visibilitat de la setmana de la moda per conscienciar els consumidors sobre la necessitat d’allargar la vida de la roba i reutilitzar i reciclar les peces. Tot plegat és fruit del Pacte per la Moda Circular, promogut per la Generalitat, que compromet els agents de la indústria tèxtil a adoptar canvis i mesures sostenibles per reduir l’impacte mediambiental del sector i avançar en la seva circularitat.

A Catalunya, cada persona genera en un any uns 22 quilos de residus tèxtils, dels quals només es recullen selectivament un 11%. A més, a la majoria de llars la roba es llença encara dins la fracció rebuig, el que deixa tones i tones de residus tèxtils sense possibilitat de ser reciclats. El sector tèxtil és un dels primers consumidors de recursos del món amb l’enorme impacte ambiental i climàtic que això comporta.

El compromís pel medi ambient al 080 va ser molt present tant en les marques, amb propostes de moda sostenibles, com fora de les desfilades, amb les activitats paral·leles. De fet, l’última jornada del certamen va comptar amb el Texmeeting by Texfor 2022, organitzat per la Confederació de la Indústria Tèxtil (Texfor). A través de conferències i taules rodones, el Textmeeting tenia com a objectiu explorar els reptes de futur de la indústria tèxtil pel que fa a la reducció de residus i el reciclatge de fibres.

El 080 Barcelona Fashion va tancar la 30a edició amb gran afluència i acollida de les propostes.

Gran acollida de les propostes

La plataforma de moda 080 Barcelona Fashion va tancar la 30a edició amb una gran afluència de públic i una bona acollida de les propostes, i amb la tornada al format presencial després de dos anys de desfilades virtuals. El més destacat del certamen ha estat l’èxit de la 080 Reborn així com de la LR3 Experience, una presentació de moda immersiva que va barrejar realitat virtual i física. El xou de la marca LR3 Louis Rubi tenia la intenció d’inspirar els espectadors a experimentar amb la roba oblidant les regles per gaudir de la bellesa i de la moda sense restriccions.

23 dissenyadors, dissenyadores i marques van presentar del 25 al 28 d’octubre les noves tendències en matèria de look i vestimenta. El cartell de la cita més important amb la moda a Barcelona va comptar amb les firmes All That She Loves, Amlul, Avellaneda, Custo Barcelona, Dominnico, Eiko ai, Eñaut, Escorpion, Guillermina Baeza, Habey Club, Is Coming, Larhha, Lebor Gabala, Lola Casademunt by Maite, LR3 Louis Rubi, Martín Across, Menchen Tomas, Reveligion, Simorra, The label Edition, Tíscar Espadas, Txell Miras i Yolancris. 

stats