NATACIÓ
Especials 09/08/2012

La nedadora catalana Érika Villaécija acaba en la vuitena posició la prova dels 10 km en aigües obertes

L'or ha sigut per a la nedadora hongaresa Eva Risztov, la plata per a la nord-americana Haley Anderson i el podi l'ha completat la italiana Martina Grimaldi, que ha sigut bronze

Nuria García
2 min
Erika Villaécija, en el moment de començar la prova dels 10 km d'aigües obertes / DOMINIC EBENBICHLER / REUTERS

BarcelonaÉrika Villaécija no ha pogut penjar-se la seva primera medalla en uns Jocs Olímpics. La nedadora barcelonina, que competia per primer cop en la prova dels 10 km en aigües obertes, s'ha hagut de conformar amb la vuitena posició i ha entrat a 1 minut i 11 segons i mig de la nedadora hongaresa Eva Risztov, que s'ha penjat l'or.

La nedadora hongaresa Eva Risztov ha guanyat una prova que pràcticament ha dominat durant tots els quilòmetres. Risztov ha completat els 10 km en 1.57:38.20 i en l'última de les sis voltes ha aconseguit obrir forat amb la resta de les seves rivals. Segona ha sigut la nord-americana Haley Anderson i tercera la italiana Martina Grimaldi, que han plantat cara a Risztov en els darrers metres.

Villaécija ha completat la primera volta al llac Serpentine, al parc de Hyde Park londinenc, en la cinquena posició (19:24.5), a dos segons de la primera classificada, Risztov. Però mica en mica, amb el pas dels quilòmetres, el grup capdavanter, format per cinc nedadores (a més de Risztov, també hi eren la nedadora italiana Martina Grimaldi, la nord-americana Haley Anderson, l'alemanya Angela Maurer i la britànica Keri-Anne Payne), ha anat prenent distància i la nedadora catalana s'ha quedat relegada en el grup perseguidor. Ja en la segona volta, Villaécija era setena, a cinc segons de la primera, que en aquest cas era la nord-americana Haley Anderson i, en la tercera volta, la catalana perdia quatre segons més i es col·locava tretzena.

Villaécija ha completat la quarta volta onze segons més lenta que la nedadora hongaresa, però en la cinquena, la catalana s'ha refet i ha escalat fins a la novena posició. Així, en l'última volta, Villaécija ha tractat de remuntar posicions i ha acabat la prova en una meritòria vuitena posició, però lluny de les medalles.

stats