Especials 30/03/2012

L'Ajuntament de Barcelona xifra el cost dels desperfectes en 565.000 euros

El consistori fa atribuïble la despesa principal als prop de 300 contendidors que es van cremar, però també als desperfectes en la via pública, al Bícing i a l'Area Verda

Ara
1 min

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha quantificat en 565.000 € les destrosses en mobiliari i serveis urbans registrades ahir com a conseqüència dels aldarulls que van passar durant la jornada de vaga general. El cost principal és l'atribuïble als 295 contenidors que es van calcinar, majoritàriament al districte de l'Eixample on se'n van cremar 192. Cada contenidor té un cost aproximat de mil euros. També van resultar afectades, segons les dades que ha ofert el consistori, un total de 25 papereres de doble càrrega i es van malmetre exactament 675 metres quadrats de paviment, que tindrà un cost de recanvi de 40.000 euros, i condicionar de nou els semàfors que han patit desperfectes s'elevarà a 3.000 euros.

L'Ajuntament ha hagut de destinar 185.000 € a serveis extraordinaris de neteja per restablir l'ordre a tots els carrers i places de la ciutat. En total aquesta nit han treballat 166 equips amb un total de 434 operaris. A més, s'ha reforçat el servei de jardineria de la zona de l'Eixample (Plaça de Catalunya- Plaça d'Urquinaona- Gran Via), per tal de restablir la normalitat de les zones verdes al llarg d'aquest matí.

D'altra banda, el servei del Bicing quantifica el cost dels actes de vandalisme d’ahir amb 27.000 euros i el cost dels desperfectes produïts sobre l’Àrea Verda i l’Àrea Blava, ha estat de 10.000 euros, principalment pels actes de vandalisme que es van cometre sobre els parquímetres i la senyalització vertical.

stats