Especials 10/09/2012

Carme Forcadell, presidenta de l'ANC: "Si Duran va a la manifestació el comptarem com a independentista"

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana respon als líders d'Unió i del PSC que el lema de la marxa de la Diada és claríssim: 'Catalunya, nou estat d'Europa'

Ara
1 min
L'ANC comptarà els participants de la marxa com a independentistes

Barcelona"Tothom que vingui a aquesta manifestació el comptarem com a independentista. Que vingui qui vulgui, però qui vingui a la manifestació voldrà dir que està d'acord amb la independència". Ja ho havia dit, però aquest dilluns Carme Forcadell, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, ha estat encara més clara. La manifestació de la Diada és independentista i el lema que l'encapçalarà és 'Catalunya, nou estat d'Europa'.

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va dir divendres passat que la marxa ja no era independentista i que hi assistiria. Aquest dissabte, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, també va dir que la manifestació no era independentista.

"Els fa por. De cop i volta s'han trobat un poble que vol la independència. Hi ha algunes persones que s'hauran d'adaptar a aquest canvi i intenten aigualir la convocatòria", ha dit Forcadell en una entrevista a TV3.

"Els dic que aquesta és una manifestació oberta al poble de Catalunya per demanar la independència. És un moment de crisi en què el país ha de prendre decisions importants, però l'única solució és la independència. No s'hi val, ara, a tres dies de la manifestació, que es vulgui desvirtuar", ha dit Forcadell a Duran i Navarro. "El lema no és ambigu, tothom que vingui sap que és una manifestació independentista", ha reiterat.

stats