Especials 19/08/2012

Al-Assad apareix en públic just el dia que acaba el mandat dels observadors de l'ONU a Síria

El mandatari ha participat en una mesquita de Damasc en la festa que marca el final del Ramadà

Efe
1 min
Al-Assad participa en la oració del final del Ramadà, en una foto facilitada per l'agència estatal siriana SANA / EFE

DamascEl president sirià, Baixar al-Assad, ha reaparegut aquest diumenge en públic en una mesquita de Damasc per participar en la festa que marca el final del Ramadà. Just avui expira el mandat dels observadors internacionals de l'ONU a Síria.

Els mitjans estatals han informat que Al-Assad ha resat a la mesquita d'Al Hamd, al costat de diversos alts càrrecs de l'Estat i del partit governamental d'Al Baas.

Les imatges difoses per la televisió estatal mostren el mandatari sirià davant de desenes responsables i ciutadans sirians escoltant el sermó de l'imant.

La violència continua al país tot i els últims esforços mediadors, amb la designació dissabte passat del diplomàtic algerià Lajdar Brahimi com a nou enviat especial de l'ONU i la Lliga Àrab per Síria.

La cadena de televisió àrab Al-Arabiya va informar aquest dissabte que el "número dos" del règim, el vicepresident Faruq al-Xarah, ha desertat i ha fugit a Jordània, citant un portaveu del rebel Exèrcit Sirià Lliure, però la comandància mixta d'aquest grup va assenyalar que no podien confirmar la notícia.

Hores després, el règim sirià va respondre assegurant que Al-Xarah segueix al càrrec i que no té intenció d'abandonar Síria.

stats