Síria
Especials 10/03/2012

Al-Assad diu a Kofi Annan que no hi haurà cap diàleg "mentre els terroristes propaguin el caos"

El president sirià diu a l'enviat de l'ONU i la Lliga Àrab que s'ha d'aturar la "tergiversació de la realitat del país a l'exterior". Almenys 31 persones han mort a diverses zones del país

Agències
2 min
Kofi Annan reunit amb Al-Assad / REUTERS

DamascEl president de Síria, Baixar al-Assad, ha afirmat aquest dissabte que cap diàleg polític pot tenir èxit mentre hi hagi "grups terroristes armats que propaguen el caos". El líder del règim sirià ho ha afirmat en una reunió a Damasc amb l'enviat de l'ONU i la Lliga Àrab al seu país, Kofi Annan.

Per Al-Assad, l'èxit de qualsevol esforç per solucionar la crisi requereix que primer s'estudii la situació sobre el terreny i que s'aturi "el que promouen alguns països regionals i internacionals per tergiversar els fets i presentar una imatge diferent del que passa a Síria".

Annan ha explicat a Al-Assad la seva visió de la crisi i ha destacat el seu compromís per treballar d'una manera "justa, imparcial i independent", a més d'expressar-li el seu rebuig a una ingerència estrangera en els assumptes de Síria.

L'enviat ha expressat la seva esperança de poder treballar amb el govern sirià per iniciar un diàleg pacífic en el context d'un procés polític "que torni l'estabilitat a Síria i compleixi amb les aspiracions del seu poble".

Trobades amb l'oposició

Després de trobar-se amb Al-Assad s'ha reunit amb el titular d'exteriors sirià, Walid al-Mualem. A part de reunir-se amb les autoritats, Annan té previst mantenir contactes amb representants de la societat civil, mentre que amb els líders de l'oposició ho farà un cop abandoni el país.

L'opositor Abdelaziz al-Jair, membre de l'executiu de l'anomenada "oposició interna", el Consell de Coordinació Nacional, ha anunciat que s'entrevistarà aquest dissabte amb Annan.

Fonts diplomàtiques han revelat a Efe que la següent parada de l'emissari serà Turquia, quan acabi la visita a Síria demà.

Mentre Annan és a Síria, els ministres àrabs d'exteriors es reuneixen al Caire amb el seu homòleg rus, Serguei Lavrov, que insisteix en el rebuig del seu país a una intervenció militar estrangera en territori sirià.

Almenys 31 morts al país

Els opositors comitès de Coordinació Local han dit que almenys una trentena de persones han mort per la repressió del règim de Damasc a diversos punts de Síria. La majoria de les víctimes s'han registrat a la província d'Idleb, on almenys 19 persones han mort, 16 de les quals han estat víctimes d'una emboscada de les forces del règim a la localitat de Jisr Al-Shogur.

El grup d'opositors ha afegit que també hi ha hagut 8 morts a Deraa, 5 d'ells, soldats desertors afusellats per l'exèrcit després de capturar-los. A Damasc han mort 3 persones i a Homs, una.

stats