SÍRIA
Especials 11/07/2011

Partidaris d'Al-Assad ataquen les ambaixades dels Estats Units i França a Damasc

Washington i París acusen el règim sirià de no protegir la seva ambaixada i reclamen compensació pels danys causats. Clinton diu que el president sirià "no és indispensable"

Redacció
1 min
Manifestants pro Assad a fora de l'ambaixada dels EUA a Damasc. AFP

BarcelonaDesenes de partidaris del president sirià, Baixar al-Assad, han assaltat les ambaixades dels Estats Units i França a Damasc com a resposta a la presència dels diplomàtics estrangers d'aquests països a Hama durant la jornada de protestes antigovernamentals de divendres.

L'atac qüestiona les bones intencions del president sirià, després de fer una crida aquest cap de setmana al diàleg nacional en una reunió sense l'oposició amb la intenció de trobar una sortida a les revoltes populars contra el règim.

Segons els ministeri d'Exteriors francès, tres treballadors seus han resultat ferits arran de l'atac.

Diumenge, el ministeri d'Afers Estrangers sirià va renyar l'ambaixador nord-americà, Robert Ford, i el francès, Eric Chevallier, per haver anat a Hama sense permís diplomàtic.

Condemna de Washington i París

La secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton, ha respost en roda de premsa que Al-Assad "no és indispensable" al país". D'altra banda, el departament d'Estat nord-americà ha acusat el govern sirià de no protegir la seva ambaixada i ha reclamat una compensació pels danys causats. El portaveu D'Exteriors francès ha dit que amb aquest mètodes il·legals no aconseguiran dissipar l'atenció del problema real.

stats