SÍRIA
Especials 13/03/2012

Al-Assad convoca eleccions legislatives el 7 de maig a Síria

Després dee la reforma Constitucional, està previst que es renovi el Parlament sirià. El partit del règim té reservat 167 dels 250 escons de la cambra

Efe
1 min

DamascEl president sirià, Baixar al-Assad, ha emès aquest dimarts un decret que estableix que les eleccions legislatives se celebraran el pròxim 7 de maig, segons informa la plana web del Parlament de Síria.

El text ofereix una llista amb les circumscripcions i els escons corresponents a cadascuna d'elles. Les últimes eleccions per escollir l'Assemblea del Poble o Parlament sirià, que compta amb 250 escons, van ser l'abril del 2007. D'aquests escons, 167 estaven reservats al Font Nacional Progressista, que incloïa el partit Baas d'Al-assad, mentre que els "independents", en la seva majoria empresaris i industrials, es repartien els restants 85.

El 15 de febrer passat, el president va emetre un decret en què anunciava la celebració d'un referèndum sobre la nova Constitució, que va votar-se el 26 i contemplava que se celebressin eleccions legislatives després de tres mesos.

La nova Carta Magna, que obre la porta al multipartidisme, va ser aprovada amb el suport del 89,4% dels ciutadans, en unes eleccions que van tenir una participació de només el 57,4% dels electors registrats. Entre els canvis més significatius que inclou la Constitució, se suprimeix l'article que estipulava que el partit Baas, al poder des del 1963, era "el líder de l'Estat i la societat".

stats