SÍRIA
Especials 03/06/2012

Al-Assad insisteix en una teoria "conspirativa" i culpa de nou a terroristes per la massacre d'Al-Haula

En un discurs davant del nou parlament, el president sirià ha demanat distingir entre política i terrorisme per solucionar la crisi al país i ha assegurat que "mantindrà una ofensiva contra l'oposició armada i continuarà lluitant"

Agències
1 min
Zaher al-Hariri, que diu haver perdut la mà per la repressió del règim, mira el discurs d'Al-Assad des de l'exili a Aman, la capital jordana. REUTERS

DamascEl president de Síria, Baixar al-Assad, ha assegurat que "mantindrà una ofensiva contra l'oposició armada i continuarà lluitant "contra el terrorisme amb fermesa, deixant la porta per a aquells que volen tornar". "Insto a tots aquells que encara es mostren reticents a fer aquest pas. L'Estat no prendrà venjança", ha dit aquest diumenge en la seva primera intervenció pública després de la matança d'Al-Haula la setmana passada. Al-Assad ha posat en dubte les intencions de la comunitat internacional i, en aquest sentit, ha dit que Síria s'enfronta "a una guerra exterior amb elements interns". El president sirià ha afegit que estan disposats a mantenir un diàleg amb els seus adversaris polítics que no tenen en suport extern o no han participat en el terrorisme.

Al-Assad ha condemnat la matança d'Al-Haula i ha dit que fins i tot "els monstres" no haguessin portat a terme aquesta massacre. Per al president sirià, el país està immers en una "vertadera guerra" contra el terrorisme, que segons el seu punt de vista mereix un tractament diferent al dels assumptes interns".

"Les portes encara estan obertes a tots els que vulguin una reforma vertadera", ha assegurat, que s'ha mostrat disposat a mantenir un "diàleg sense condicions" i contrari a qualsevol "ingerència estrangera".

stats