Especials 31/03/2012

Alarte i Puig es disputaran conduir el futur del PSPV

El Congrés Nacional dels socialistes valencians es dirimirà en un duel sense cares noves. Finalment ahir no hi va haver cap sorpresa i l'actual secretari general i l'alcalde de Morella van ser els únics capaços de reunir més dels 105 avals necessaris

Salvador Almenar
1 min

AlacantDels quatre aspirants a la secretaria general dels socialistes valencians, finalment sols l'actual líder Jorge Alarte i l'alcalde de Morella, Ximo Puig, van recollir ahir els avals necessaris per presentar la seva candidatura. Tant Manolo Mata com Francesc Romeu no van aconseguir els 105 delegats necessaris per concórrer aquest matí al debat de candidats.

En una llarga primera nit de congrés, Alarte va aconseguir reunir 146 avals mentre que Puig li va guanyar la partida presentant 158.

La proclamació dels candidats es va realitzar finalment a les 3 de la matinada davant un plenari ja gairebé buit, després que els delegats haguessin emès ja els seus vots. Al llarg d'aquest matí se celebrarà el debat entre tots dos candidats per, posteriorment, votar l'elecció del nou secretari general. Els números fan presagiar que Puig parteix amb avantatge, més després del revés a la gestió de Jorge Alarte.

Suspesa la gestió

Jorge Alarte passarà a la història també per ser el primer secretari general que perd la votació de la gestió de la seva Executiva. Dels 486 vots emesos, 279 delegats van votar en contra, 158 a favor i 49 es van abstenir. També va perdre la votació de les comissions ètiques, de comptes i del Comitè Nacional.

stats