Especials 02/04/2012

Jorge Alarte renuncia al càrrec de síndic del PSPV a les Corts després de ser derrotat

El ja exsecretari general dels socialistes valencians ha registrat aquest dilluns al matí la seva renúncia després que la candidatura de Ximo Puig s'imposés al congrés del PSPV

Salva Almenar
1 min
Alarte, amb diputats del PSPV

ValènciaJorge Alarte ha donat signes aquest dilluns d'haver assumit la derrota. El ja exsecretari general dels socialistes valencians ha presentat la seva renúncia com a portaveu del PSPV a les Corts valencianes després que en el congrés d'aquest cap de setmana fos derrotat per la candidatura liderada pel valencianista Ximo Puig, alcalde de Morella, per 321 vots a 179.

Fonts del PSPV han confirmat a l'Ara que aquest dilluns al matí Alarte ha registrat la renúncia al càrrec de síndic parlamentari. El 12è congrés dels socialistes valencians no només va triar la candidatura alternativa a la d'Alarte, sinó que per primer cop a la història no va aprovar tampoc l'informe de gestió de l'exsecretari general, afí a Alfredo Pérez Rubalcaba.

Alarte feia 9 mesos que liderava el grup socialista a les Corts valencianes. Va ser triat secretari general del PSPV el 2008, però no va accedir a les Corts fins tres anys després, el 2011. Nou mesos després, ha estat derrotat en el 12è congrés dels socialistes valencians. Ara Ximo Puig haurà de designar nou portaveu del grup parlamentari.

stats