eurocopa
Especials 22/06/2012

Alemanya-Grècia, xoc de dos mons

Les seleccions grega i alemanya es troben en un partit carregat de significat polític

Jordi Mestre
2 min
Mario Gómez, davanter d'Alemanya, en un entrenament previ al partit contra Grècia

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } L'Arena de Gdánsk acollirà aquest divendres (20:45h, Cuatro) el segon partit dels quarts de final de l'Eurocopa. Alemanya i Grècia disputaran un partit amb una gran càrrega extraesportiva degut a la situació política i econòmica europea.

Antecedents

Els resultats de la selecció grega han sigut històricament pobres, exceptuant la gran sorpresa que van protagonitzar en guanyar l'Eurocopa de Portugal'04. El combinat grec, de fet, només ha aconseguit classificar-se quatre vegades per la fase final d'una Eurocopa, i només en una s'havia creuat amb Alemanya: va ser a l'edició d'Itàlia'80, i el partit va acabar amb empat a zero. Els grecs no han aconseguit guanyar mai els alemanys en un partit de competició oficial.

Alemanya

L'equip que dirigeix Joachim Löw és dinàmic i flexible, i basa el seu futbol en la gran qualitat tècnica i la competitivitat dels seus jugadors, mescla de la columna vertebral del Bayern amb futbolistes com el central Hummels (Borussia Dortmund) i el mitjapunta Özil (Reial Madrid). Mario Gomez i Schweinsteiger (Bayern ambdós) lideren un bloc que, a més de ser clar favorit, té la història de la seva part: sempre que Alemanya s'ha classificat pels quarts de final d'una Eurocopa ha acabat arribant a la final. L'única excepció és l'edició de 1988, que tenia, però, un format de campionat diferent.

Grècia

El combinat grec arriba als quarts de final amb un greu desavantatge: Karagounis (Panathinaikos), el seu capità i l'ànima de l'equip, serà baixa per sanció. El seleccionador, el portuguès Fernando Santos, apel·larà de nou a l'èpica que ha acompanyat les victòries gregues en els últims temps. Ubicant un bloc baix i tancat, pròxim al porter Sifakis (Aris de Salònica), els grecs buscaran exasperar als alemanys i sortir al contracop. Si la fortuna els acompanya, potser disposin d'alguna opció a pilota aturada, tot i que fins i tot això serà difícil: davant tindran la selecció més alta del campionat.

Alineacions probables

ALE: Neuer; Boateng, Badstuber, Hummels, Lahm; Schweinsteiger, Khedira; Müller, Özil, Podolski; i Mario Gomez.

GRE: Sifakis; Torosidis, Papastathopoulos, K. Papadopoulos, Tzavelas; Katsouranis, Maniatis; Salpingidis, Fotakis/Ninis, Samaras; i Gekas

stats