Londres 2012
Especials 28/07/2012

Alexandre Vinokúrov s'endú als 38 anys l'or olímpic en el ciclisme en ruta

La cursa, dominada per l'equip britànic en els dos primers terços, ha tingut un final imprevisible gràcies a una escapada sorgida a l'últim ascens al Box Hill

Albert Rabadan
1 min
Alexandre Vinokurov guanya la medalla d'or de ciclisme en ruta

BarcelonaEl kazakh Alexandre Vinokúrov ha estat el sorprenent vencedor de la prova de ciclisme de fons en ruta dels Jocs Olímpics de Londres. El veterà ciclista d'Astana, que complirà 39 anys el pròxim mes de setembre, tenia previst retirar-se al Tour de França del 2011, però després d'haver d'abandonar per una caiguda va decidir continuar pedalant.

La cursa semblava controlada, com estava previst, per la selecció de Gran Bretanya. Amb l'ajuda d'algunes aliances amb altres seleccions, mantenien a una distància prudencial l'escapada que s'havia format de sortida i no feien patir al seu home ràpid, Mark Cavendish, fins i tot en els passos per Box Hill.

Tanmateix, el guió ha canviat en l'últim pas per la pujada, a uns 40 km per la línia de meta de Londres. Un nombrós grup en què destacaven les seleccions d'Espanya i Suïssa ha engegat un pols amb el pilot, que ha acabat cedint després de tot un dia d'esforços. El caos final en el grup capdavanter l'ha provocat una caiguda del suís Fabian Cancellara.

Ha estat aleshores quan Vinokúrov, que ja va ser plata a Sidney 2000, ha atacat juntament amb el colombià Rigoberto Urán. El ciclista de Sky s'ha despistat de forma imperdonable en el darrer quilòmetre i el combatiu kazah ha aprofitat el moment per llançar el definitiu atac que l'ha portat al triomf. El bronze ha estat per al noruec Alexandr Kristoff.

stats