CANVI DE CICLE
Especials 13/09/2013

Diputats de cinc partits del Regne Unit promouen una moció per felicitar Catalunya per l'èxit de la Via Catalana

Alfred Bosch va promoure el text, que encara s'ha de votar, en un viatge recent a Londres en què es va reunir amb el president de la comissió d'Exteriors de la cambra britànica

Ara
1 min

BarcelonaEl Parlament britànic votarà una moció amb motiu de l'Onze de Setembre amb la qual, si s'aprova, els seus diputats felicitaran "els catalans per la Diada" i destacaran "el tarannà pacífic i democràtic de la Via Catalana, tot reconeixent que l'objectiu d'aquesta és aconseguir la independència de Catalunya a través de vies democràtiques". Així ho explica ERC en un comunicat, ja que va ser el seu cap de files a Madrid, Alfred Bosch, qui es va reunir en un recent viatge a Londres amb el president de la comissió d'Exteriors del Parlament i amb diputats escocesos i gal·lesos per tractar sobre aquesta qüestió i d'altres, com el conflicte entre Gibraltar i el govern espanyol.

Segons expliquen els republicans en un comunicat i recull la web de Westminster, el text ja compta amb el suport de dotze diputats de cinc partits polítics, entre els quals hi ha el partit dels Liberal Demòcrates, soci dels conservadors en el govern britànic. També han subscrit la moció parlamentaris laboristes, de l'SNP escocès, del Plaid Cymru gal·lès i del Partit Socialdemòcrata i Laborista nord-irlandès.

En un primer moment, ERC havia notificat que la moció ja havia estat votada, però el text tan sols ha estat registrat i resta pendent de recollir els suports necessaris perquè l'assumeixi el Parlament britànic.

stats