ONZE DE SETEMBRE
Especials 01/09/2012

Bosch insta Mas a no esperar a ser expresident per defensar "les grans llibertats nacionals" de Catalunya

Tardà denuncia que ni el govern de Rajoy ni el PSOE s'hagin pronunciat sobre "la depuració" del coronel de l'exèrcit espanyol que va amenaçar amb una intervenció militar

Acn
1 min
Alfred Bosch i Joan Tardà, en roda de premsa

BarcelonaEl diputat d'ERC-RCat-Catalunya Sí Alfred Bosch ha instat aquest dissabte el president de la Generalitat, Artur Mas, a "afegir-se al clam" de la "gran" manifestació que es prepara per a la Diada i, per tant, a "no esperar a ser expresident per defensar les grans llibertats nacionals" del país, després que divendres Jordi Pujol sentenciés que "s'ha acabat fer la puta i la Ramoneta" i que "el Govern ha de ser valent". Així, Bosch "anima" el Govern a "avançar i fer feina cap a la plena llibertat i sobirania nacional" i creu que seria un bon moment fer-ho per la marxa que s'ha organitzat "en defensa de la llibertat i en contra de les hostilitats" cap a Catalunya.

D'altra banda, el també diputat republicà Joan Tardà lamenta que ni el govern espanyol ni el PSOE s'hagin pronunciat sobre "la depuració" del coronel de l'exèrcit espanyol Francisco Alamán Castro, que va amenaçar el país amb una intervenció militar davant la possible independència de Catalunya. Retreu el silenci d'uns i altres i assegura que les declaracions del coronel articulen el discurs d'alguns sectors que aposten per "crear temor, por". La solució, ha dit Tardà, és "barrar-los el pas". Per això demana a l'executiu de Mariano Rajoy que actuï de manera "immediata" i que el PSOE ho denunciï i ha recordat que no s'ha de tenir "cap mena de por" perquè Catalunya té "la voluntat de viure en democràcia i conquerir democràticament totes les llibertats".

stats