Síria
Especials 28/02/2012

Almenys 95 morts aquest dimarts per l'ofensiva del règim sirià

L'exèrcit de Baixar al-Assad bombardeja sense aturador diverses localitats del país. L'oposició xifra en 26 els morts en una nova massacre al barri de Baba Amr, a Homs

Agències
1 min

El CaireAlmenys 95 persones han mort i centenars han quedat ferides aquest dimarts a Síria en una nova ofensiva de les forces del règim de Baixar al-Assad, segons han informat els Comitès Locals de Coordinació, que dilluns van comptabilitzar 144 morts, entre ells 64 cadàvers trobats a Homs que corresponien a persones que un dia abans havien intentat sortir del barri castigat de Baba Amr i van ser assassinades per les forces sirianes en un punt de control.

Els Comitès Locals de Coordinació han informat en un comunicat que 50 persones han mort al feu de l'oposició de Homs, assetjada pels bombardejos des de principis de mes: 27 a Hama, sis a Aleppo (al nord), cinc a Idlib (nord-oest), tres a Deir ez-Zor (est) i una a Daraa (sud).

Només al barri de Baba Amr, a Homs, el més assetjat pel règim, el grup opositor eleva a 26 els morts i a 180 els ferits.

A més de bombardejos a la localitat de Halfaya, a Hama, i a la ciutat de Rastan, a Homs, els Comitès han informat de forts enfrontaments entre les tropes del règim i membres de l'Exèrcit Lliure Sirià (ELS) –format, entre altres membres, per soldats desertors– a la localitat de Tasel, a la província meridional de Daraa.

Homs, especialment Baba Amr, és blanc d'una dura ofensiva militar des de fa més de vint dies. Els opositors xifren en més de 8.500 els morts des que van començar les protestes contra el règim el març passat, si bé les autoritats acusen "grups terroristes" de ser al darrere de la violència.

stats