Egipte
Especials 17/12/2011

Almenys 38 morts a Síria per trets de les forces de seguretat i l'exèrcit

La Lliga Àrab proposa demanar al Consell de Seguretat de l'ONU que adopti el seu pla per acabar amb la crisi. Dimecres sotmetran la proposta a vot entre tots els membres

Agències
1 min

El CaireAlmenys 38 persones han mort aquest dissabte a diverses províncies de Síria per trets de forces de seguretat i de l'exèrcit, segons han informat membres de l'oposició.

Entre els morts hi ha tres menors i dues dones. L'oposició ha precisat que 14 persones han mort a Homs (centre), 14 més a Deraa (sur), 7 a Idleb (nord), 2 a Zabadani (a prop de Damasc) i una a Dir Zur. Set dels morts a Deraa són militars desertors que protegien els residents de la localitat de Kafr Shams, on l'exèrcit ha entrat aquest dissabte.

En una reunió a Doha, la Lliga Àrab ha proposat demanar al Consell de Seguretat de les Nacions Unides que adopti el seu pla per acabar amb la crisi al país. Una de les mesures que proposen és enviar diversos observadors a Síria. Els ministres d'exteriors del a Lliga votaran la proposa dimecres.

Les darreres xifres de les Nacions Unides indiquen que més de 5000 persones han mort per la repressió a Síria, entre elles més de 300 menors, des de l'inici de les protestes antigovernamentals a mitjans del març passat.

stats